Nå skal skaperfesten vare i to uker - og de ønsker at du skal bidra

INVITERER: Kulturrådgiver Henriette Enger (t.v.) og næringssjef Tor Rullestad inviterer kreative ringsaksokninger til å komme for å vise fram sine skaperverk.

INVITERER: Kulturrådgiver Henriette Enger (t.v.) og næringssjef Tor Rullestad inviterer kreative ringsaksokninger til å komme for å vise fram sine skaperverk. Foto:

Skaperfest Innlandet ble arrangert i Brumunddal for første gang i fjor. Nå utvides arrangementet til å vare i fjorten dager, og kreative ringsaksokninger inviteres til å bidra.

DEL

Det var i fjor Skaperfest Innlandet for første gang gikk av stabelen, og sentrumsgatene i Dala var fulle av folk som ruslet mellom 40 stands og 19 workshops.

Cosplay, utstilling av opera-kostymer, pannekaker designet på PC og laget av en robot, legobygging og mintog var noen av aktivitetene store og små kunne bryne seg på, kunne Ringsaker Blad melde i fjor.

Nå står årets utgave av arrangementet for tur, og i år har kommunen utvidet det hele til å vare i fjorten dager.

– Dette har rett og slett blitt et gedigent arrangement, sier kulturrådgiver Henriette Enger i Ringsaker kommune.

21. september blir den store dagen

Hun og næringssjef Tor Rullestad møter tirsdag formiddag pressen på Bakeriet i Brumunddal. Der forteller de to om alt som skal skje fra 9. til 25. september.

En skaperdag hvor elevene på Ringsaker videregående og Brumunddal ungdomsskole skal i ilden, seminarer, foredrag, skaperfrokost, åpen kveld i MakerSpace og en sniktitt på Newton-rommet i Brumunddal er blant det som står på programmet.

Som i fjor blir det også en stor happening på torget i Brumunddal. Så langt er det spikret 31 utstillere og 16 workshops til denne dagen.

– Den er dette som er den viktigste dagen publikumsmessig, 21 september, det er den dagen som er fyrtårnet, sier Rullestad.

Etterlyser folk flest

Enger etterlyser flere utstillere som vil bidra til en spennende dag i Dala.

– Jeg kunne ønske meg en keramiker, og en smed som står midt utpå torget her, sier hun.

Store og små kreative ringsaksokninger er også hjertelig velkomne til å vise fram ting de lager hjemme.

– Vi ønsker å vise bredden innen så mange felt som mulig, og det er fortsatt ledige plasser hvis det er noen som har lyst til å være med som utstiller. Om du er i gang med noe hjemme i garasjen eller i kjelleren, ikke vær sjenert. Kom fram med det. Her er alle som skaper noe velkommen, sier Enger.

– Terskelen skal være lav. Er det noen som har noen ideer, så er det bare å komme, sier Rullestad.

UTVIDER: Skaperfest Innlandet er i år utvidet til å vare i fjorten dager, forteller Rullestad (t.v.) og Enger.

UTVIDER: Skaperfest Innlandet er i år utvidet til å vare i fjorten dager, forteller Rullestad (t.v.) og Enger. Foto:

Artikkeltags