Fyller byen med kunst: – Håper det blir en dag som fargelegger hele Dala

KUNSTVANDRING: Ringsaker kommune arrangerer kunstdag i Brumunddal 8. juni. Kulturrådgiver Henriette Enger håper publikum, og både profesjonelle og amtatørkunstnerne bidrar til å skape liv i sentrum.

KUNSTVANDRING: Ringsaker kommune arrangerer kunstdag i Brumunddal 8. juni. Kulturrådgiver Henriette Enger håper publikum, og både profesjonelle og amtatørkunstnerne bidrar til å skape liv i sentrum. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Andre lørdag i juni blir en kreativ lørdag i Brumunddal.

DEL

– Jeg håper det blir en kunstdag som fargelegger Brumunddal med kunst fra hele Innlandet.

Det sier kulturrådgiver Henriette Enger til Ringsaker Blad onsdag. For 8. juni arrangerer Ringsaker kommune kunstvandring i Brumunddal sentrum, og allerede er 30 utstillere meldt på.

– Vi går bredt ut, og inviterer kunstnere fra hele Innlandet til å stille, sier Enger.

– Dette er dagen

Hun forteller at kommunen stiller med 40 boder til utstillingene, men at det også er mulig å ta med partytelt og egne innretninger for å vise fram kunsten.

– Om du er profesjonell eller amatør, eller bare er nysgjerrig, dette er dagen å komme til sentrum, sier Enger.

Arrangementet vil gå av stabelen fra klokken 12.00 til klokken 15.00, og torget, gågata og sidegater i Dala sentrum blir tatt i bruk. På sikt røper Enger at man også har et større og mer hårete mål.

– På sikt er det en drøm at vi fyller opp med kunst hele vegen fra sentrum, langs Brumunda og ned til Mjøsparken, sier hun.

– Mange flinke barn

For de yngste blir det blant annet malerverksted med Gustavas Kulturfabrikk, og Enger håper også barna vil stille ut ting de har laget.

– Det finnes så mange flinke barn som har et talent, og som sitter hjemme på rommet og tegner, smiler Enger.

– Hvorfor arrangerer dere en kunstvandring?

– Det er fordi vi vil peke på hva kunstnere i hele Innlandet holder på med, og vise fram de dyktige kunstnerne vi har her i området, svarer kulturrådgiveren.

Artikkeltags