Rørlegger Arve Hagen og Lions i Brumunddal med pengegaver til krefttilbud: – Oppfordrer flere til å bidra

GOD STEMNING: Fra venstre Jo Finborud fra rørlegger Arve Hagen, fysioterapeut Monica Cae, Ragna Lovise Bjørke fra Ringen og Heidi Nordsveen fra Ringsaker kommune.

GOD STEMNING: Fra venstre Jo Finborud fra rørlegger Arve Hagen, fysioterapeut Monica Cae, Ragna Lovise Bjørke fra Ringen og Heidi Nordsveen fra Ringsaker kommune.

Artikkelen er over 1 år gammel

De smiler, ildsjelene bak krefttilbud i Ringsaker. Totalt får kurset 15.000 kroner i gave av Lions i Brumunddal og rørleggerfirmaet Arve Hagen. Sistnevnte oppfordrer flere bedrifter til å gi en julegave.

DEL

– Vi er rørt og veldig takknemlig for bidraget. Det åpner noen muligheter for oss. Vi setter stor pris på dette, både deltakerne på kurset og vi som står bak.

Det sier Ragna Lovise Bjørke, teamkoordinator og kreftsykepleier på Ringen rehabiliteringssenter.

I november skrev Ringsaker Blad en større sak om kveldskurset, som er et samarbeid mellom Ringen og Ringsaker kommune. I hovedsak blir kurset drevet på dugnad av engasjerte sjeler, med god velvilje fra arbeidsgiverne. Nå jubler de over pengegavene.

– Vi meddelte budskapet på kurset, og det var stående applaus der, sier Heidi Nordsveen, kreftkoordinator i Ringsaker kommune.

– Oppfordrer andre bedrifter til å gjøre det samme

Jo Finborud fra rørleggerfirmaet Arve Hagen i Brumunddal oppfordrer flere bedrifter til å bidra.

– Jeg oppfordrer andre bedrifter til å gjøre det samme. Nå er det jo rett før jul, så da går det an å være litt ekstra snill. Den jobben som blir gjort med dette kurset, er viktig for mange. Hvis det er flere bedrifter som vil bidra, så er jeg ikke fremmed for et fast årlig beløp, sier Finborud, som bidrar med 10.000 kroner.

Kveldskurset er et tilbud til personer som har hatt kreft, og som strever med seneffekter og det å finne tilbake til livet slik det var før den tøffe kreftbehandlingen. Det er også et tilbud til den pårørende som opplever at partneren sliter etter behandlingen.

– Vi synes dette tiltaket er et veldig bra tiltak for mennesker som er i en veldig sårbar situasjon, og som er ferdig med det medisinske, og som så kanskje blir overlatt litt til seg selv. Men da blir de fanget opp av disse flotte damene, som driver dette på delvis frivillig basis. Den historien synes jeg var så fascinerende, så de fortjener å få litt penger, sier Finborud.

– Nå får vi mulighet til å gjøre litt ekstra

På kurset får deltakerne informasjon og undervisning om kreft og seneffekter, men det er også sosialt samvær og fysisk aktivitet på programmet.

Lions i Brumunddal bidrar også med 5000 kroner.

– Vi var aldri i tvil om vi ville støtte dette. Det er et kjempegodt tiltak. Vi oppfordrer også andre til å bidra, sier Erland Tolvstad fra Lions til RB.

Nå gleder ildsjelene seg til å bruke julegavene til å skape et enda bedre tilbud.

– Deltakerne føler seg verdsatt når noen gir noe til dette kurset, sier fysioterapeut Monica Cae.

– Nå får vi mulighet til å gjøre litt ekstra. For eksempel kjøpe inn litt utstyr til fysisk aktivitet, sier Nordsveen fra Ringsaker kommune.

Artikkeltags