Varsler stor brannøvelse i Brumunddal – ber folk ta forholdsregler

SKAL RIVES: Det er bygningene i Strandvegen 1 som skal fjernes. Murbygningen i midten skal rives på tradisjonelt vis, og brannvesenet skal etter planen få øve i de tre resterende bygningene. I bakgrunnen Mjøstårnet.

SKAL RIVES: Det er bygningene i Strandvegen 1 som skal fjernes. Murbygningen i midten skal rives på tradisjonelt vis, og brannvesenet skal etter planen få øve i de tre resterende bygningene. I bakgrunnen Mjøstårnet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis vær og vind tillater det, skal tre bygninger i Strandvegen 1 i Brumunddal gå opp i røyk søndag.

DEL

Ringsaker kommune varsler tirsdag på sin Facebook-side om en stor brannøvelse i Brumunddal førstkommende søndag.

Fire bygninger på adressen Strandvegen 1 i Brumunddal skal fjernes, og brannvesenet skal etter planen øve i tre av dem.

– Tre av bygningene skal brennes. Murbygningen skal rives av en entreprenør etterpå, og samme entreprenør skal også rydde etter brannene. Deretter skal det opparbeides en gruset parkeringsplass, sier Helle Smedstuen, leder for prosjektavdelingen i bygg og eiendom, Ringsaker kommune.

Dersom vær og vind tillater at brannvesenet får øve søndag, ber Ringsaker kommune beboere i området ta disse forholdsreglene:

  • Pass på at vinduer og dører er lukket
  • Gjenstander som kan ta lukt bør flyttes
  • Utsatte ventilasjonsanlegg bør stoppes

Smedstuen forteller at det per nå ikke er bestemt når på dagen øvelsen eventuelt vil bli gjennomført.

– Det avhenger blant annet av været og vindretningen, sier hun.

Dersom øvelsen ikke blir gjennomført søndag, kan det hende de tre bygningene lider samme skjebne som murbygningen, og blir revet på tradisjonelt vis.

– Vi har en frist for når vi skal være ferdig. Dersom det ikke blir øvelse søndag, må vi ha en dialog med brannvesenet om de har tid til en ny brannøvelse. Hvis ikke, må vi rive på tradisjonell måte, sier Smedstuen.

Det er på grunn av ny firefelts E6 at bygningene skal rives. Strandvegen vil i perioder være stengt dersom rivingen gjennomføres som en brannøvelse søndag.

Artikkeltags