Forestillingen har premiere 10. november 2015 i Teatersalen i Brumunddal, der det blir totalt ni forestillinger.

Her vil publikum erfare flott musikk, kraftige korpartier, syngende barn, strålende arier, dramatisk handling, bevegelse og pasjon.

God respons

RingsakerOperaen har spilt «Carmen» en gang før, og publikumsrekorden fra 1984 står fortsatt. Dette blir uten tvil en av de større oppsetningene RingsakerOperaen noen gang har hatt.

– Vi håper mange vil glede seg over et gjenhør med Bizets toner og den dramatiske handlingen, forteller operasjef Kari Bekken.

Til tross for at billettsalget ikke er offisielt, har RingsakerOperaen allerede hatt stor pågang etter billetter. 15 prosent av billettene er bestilt, hovedsakelig av grupper som kommer tilbake år etter år. Alt tyder på god respons fra publikum, der det er stor spenning.

– Det hadde vært utrolig kult om vi hadde klart å slå publikumsrekorden og solgt 3267 mulige billetter, forteller Bekken optimistisk.

I tillegg blir det rekorddeltakelse med rundt 100 utøvere som vil være i sving på samme tid i form av kor, solister, orkester, barnekor, dansere og statister.

Ny oppsetning

Det blir en helt ny oppsetning der alt lages av RingsakerOperaen.

Det er ekstra spennende at det kunstneriske arbeidet ledes av regissør Erlend Samnøen og dirigent Dag Nilssen, som for øvrig er nye navn innenfor RingsakerOperaen. De lover en frisk forestilling, der handling og musikk kommer til sin rett.

– Samnøen og Nilssen ønsker å uttrykke handlingen gjennom frihet og at det skal være utradisjonelt, fastslår Bekken.

– I tillegg blir det en veldig annerledes og spennende oppsetning, legger solisten Anna Otervik til, som for øvrig skal spille «Carmen».

Otervik er både nervøs og spent.

– Jeg synes det er veldig spennende med helt ny oppsetning. I tillegg er det gøy at det skal framføres på nynorsk, forteller hun lattermildt.