19-åringen åpnet knallhardt og holdt lenge farta oppe til en pallplass under fredagens 10 kilometer fristil.

På 2,3 kilometer ledet han sammen med Edwin Anger fra Sverige. På 3,3 hadde han ledelsen alene, samtidig hadde Martin Kirkeberg Mørk fra Drammen, som har vært best av juniorene i Norge denne vinteren, begynt å nærme seg

Finske Aleksander Ståhlberg blandet seg også inn i tetkampen fra halvgått løp. På siste mellompost var også han foran Vika med noen få sekunder.

Det skulle vise seg at ingen kunne måle seg mot Mørk mot slutten av løpet, og for Vika ble den siste kilometeren knallhard. Han fikk det nemlig svært tungt mot konkurrentene på slutten. Også Olivier Leveille fra Canada smatt forbi Vika helt på slutten av løpet. Dermed endte brumunddølen som nummer fire. Han var 32 sekunder bak verdensmester Mørk og fem sekunder bak bronse. Likevel er det en svært sterk prestasjon av Vika.

96 løpere fra hele verdens stilte til start på fredagens 10 kilometer. Lørdag er det stafett i VM og Norge med Vika på laget er storfavoritter. Det kan dermed ende med norsk VM-gull til en skiløper fra Brumunddal. VM avsluttes med tremil søndag.

Løpet fredag ble gjennomført i 16 minusgrader, meldes det.