Bussen skaper frustrasjon

Av
DEL

MeningerOnsdag 15. juli bestemte jeg meg for å ta en elverumstur med buss. Jeg har blitt glad i å benytte meg av kollektiv busstilbud, men nå har gleden gått over til frustrasjon. En ting er sikkert – tøm blæra før ferden starter!

Klokka 08.08 satte jeg meg på buss fra Moelv stasjon- rute 101 til Brumunddal. Her var første busskifte. Ingen opplyste om at man måtte skifte buss for å komme videre. Heller ikke på andre steder ble det opplyst noen ting. For meg som er lokalkjent gikk dette greit. Nå var det rute B23 som skulle bringe meg til Hamar. Min overraskelse var stor da bussen kjørte mot Hamar Vest- forbi Maxi og videre til Hamar Skysstasjon. Hvordan skulle jeg komme til Hamar sykehus hvis jeg trengte det? En sjåfør opplyste at da kunne jeg ta rute B26 tilbake til Brumunddal. Er det mulig tenkte jeg – 3 forskjellige busser fra Moelv for å komme til sykehuset. Du verden for en «bra» løsning. Høl i hue, sier jeg. Igjen busskifte. Jeg skulle jo til Elverum, men da måtte jeg vente cirka 20 minutter før neste buss skulle gå – rute 105 Elverum/Kongsvinger. Positivt for min del var at denne ikke skulle innom Løten. Heller ikke i Elverum var det stopp på sykehuset. Avstigning på Kremmertorget og en gåtur derfra. Turen varte i cirka 2,5 timer.

Etter et hyggelig opphold i Elverum var det tid for hjemreise. Nå skulle jeg prøve et annet kjøreopplegg. Rute 105, som kom fra Kongsvinger, til Hamar. Vel fremme i Hamar – ny ventetid på cirka 30 minutter til neste buss – rute 100 Hamar- Gjøvik. Nå slapp jeg i hvert fall å skifte buss i Brumunddal, men til gjengjeld kom jeg ikke helt fram til Moelv Stasjon. Strandvegen er nå den nye holdeplassen. Bussen jeg var med fortsatte sin ferd mot Moelv sentrum, men bare for å snu i rundkjøringa og tilbake – så videre til Gjøvik. Helt bak mål at rute 100 ikke kan kjøre helt til Moelv stasjon. Det tar ikke mange minuttene. For eldre og uføre er denne strekningen for lang å gå dersom man har med seg veske/koffert. Mange savner at man kan bruke buss for å komme seg til sykehuset. Ikke akseptabelt å må ta tre forskjellige busser for å komme seg dit. Jeg skjønner godt at mange heretter dropper kollektivtilbudet. Håper de «kloke» i Innlandstrafikk skjønner at dette ikke er det beste for kundene- og snur i tide. Turen tilbake tok cirka 2 timer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags