Ringsaker Idrettsforening har i sommer bygget sykkelanlegg bestående av pumptrack og sykkelløype. Anlegget ved ved siden Idrettsplassen og inn i skogen ved Gaupe skole.

Anlegget har allerede vært i bruke en periode, men søndag ble det nye flotte anlegget åpnet offisielt.

– Vi er veldig stolte av dette flotte anlegget som er blitt svært populært blant barn og unge, sier Eva Krogvig som er leder av Ringsaker IF.

Flott anlegg

Pumptrack er kanskje ikke et helt innarbeidet begrep, men det er altså en form for en sykkelbane på et begrenset området. Det foregår på en bane, en lukket runde som inneholder kuler, hopp og doseringer.

Navnet kommer at du skal «pumpe» det rundt banen i stedet for å tråkke. Det er nok de mest avansert som klarer det og så er det nok slik at mange som tester disse banene nok tar i bruk ordinære sykkelferdigheter som blir utfordret litt ekstra med tanke på balanse og koordinasjon.

Sykkelløypa i Gaupen er med både grus og asfalt. Til vanlig lages pumptrack med jord og grus, men det er blitt mer vanlig å legge med asfalt. Det gir også bedre grep for dekke og gir syklistene bedre fart i løypa. Det er også lettere å vedlikeholde og tåler vann bedre.

Med sin beliggenhet ved siden av Gaupen skole og idrettsanlegget i Gaupen, vil løypa bli brukt flittig både i skoletiden og på fritiden i bygda viktigste møtepunkt.

Stor dugnadsinnsats

Det er lite tvil om at det er lagt ned en betydelig innsats i Gaupen. Derfor var det på sin plass at både korps, bidragsytere og brukere var på plass for å feire anlegget med offisiell åpning.

Verdien på anlegger er rundt 1,7 millioner kroner med både pumptrack og sykkelløype i skogen. Det er blitt finansiert av spillemidler som et idrettsanlegg og nærmiljøanlegg etter ordinære satser.

– Så er det lagt ned 350 dugnadstimer for å ferdigstille dette, forteller Krogvig. Hun berømmet dugnadsinnsatsen da anlegget ble åpnet.

I tillegg til dette har anlegget får støtte både fra Sparebankstiftelsen Hedmark og Sparebankstiftelsen DNB.

Den nye banksjefen i Sparebanken 1 Østlandet i Ringsaker, Anstein Ludvigsen som sjøl har bakgrunn fra Gaupen, hadde med seg en sjekk på 300.000 kroner. Lars Freng i Ringsaker Idrettsråd hadde også tatt turen for å bidra til åpningen av det nye anlegget.