Vil bevare grønn lunge i hjertet av Sjusjøen

VIL RUSTE OPP: Håvard Freng vil ruste opp seterløkka i sentrum av Sjusjøen

VIL RUSTE OPP: Håvard Freng vil ruste opp seterløkka i sentrum av Sjusjøen Foto:

Mens utbyggingen av leiligheter og hytter skrider fram på Sjusjøen, vil Håvard Freng ruste opp og bevare seterløkka midt i sentrum av Sjusjøen.

DEL

Seterløkka som ligger rett nedenfor Graaten, er blant de grønne lungene som består i sentrum av Sjusjøen.

Og det vil Håvard Freng at den skal fortsette å gjøre.

Seterløkka er på rundt 16 dekar. Fram til i fjor høst hadde han sau, men har sluttet med dette. Nå vil han overflatedyrke seterløkka og sette opp en stall for hester der.

I et brev til kommunen skriver han at han vurderer tradisjonell slåttonn med hest og tørking på hesjer.

Flere aktiviteter

Videre skriver han at etter førsteslåtten vil setra være klar for aktiviteter. Freng ser for seg at det kan være aktiviteter på seterløkka både sommer og vintertid i samarbeid med Destinasjon Sjusjøen.

En av aktivitetene som foreslås er et Sjusjømarked.

- Her kan lokale aktører innen både mat og håndverk få en mulighet til å vise seg frem og også selge sine produkter, skriver Freng til kommunen.

For å få til alt dette søker han derfor kommunen om tillatelse til å gjøre flere tiltak. Dette er overflatedyrking av setra, legge drensrør i et avgrenset område nedenfor seterhuset, sette opp fjerde rundt tomta for å holde andre beitedyr unna og sette opp stall. I tillegg vil han også legge til rette for en sandsatt løype i utkanten av setra hvor det kan være barneridning. Det søkes også om å legge opp elektrisk tilførsel i bakken til salgsboder.

Økt attraktivitet

- Disse seks punktene vil gjøre setra attraktiv for flere, og kan hende bety litt for Sjusjøen som tradisjonelt har blitt sett på som et vintersportsted. Her er planlagt aktiviteter primært for sommerhalvåret. Med all tilbygging av hytter og leiligheter vil jeg tro det er gunstig at Sjusjøen har mer å tilby også sommerstid, skriver Freng.

Han skriver også at han har vært i kontakt med næringsavdelingen, som, ifølge Freng, har gitt tilsagn om tilskudd på 100.000 kroner om han gjennomfører de planlagte investeringene.

Han har også fått støtte fra både Pihl og Brøttum Allmenning som vil bidra med blant annet fri maskinhjelp og støtte til nyetablering.

Artikkeltags