For torsdag denne uken er det atter dags for skøyteskole på Sveum, i regi av Brumunddal Skøyter.

Leder Randi Nordli forteller at det har blitt arrangert skøyteskole på Sveum siden 1980-tallet, bortsett fra da Kong Vinter har vist seg fra en mild side.

Akkurat nå er isflata bak hovedbana på Sveum perfekt, og Nordli krysser fingrene for at mildværet de kommende dagene vil fare pent med den. Nå gleder hun seg til å se barn og unge boltre seg på isen torsdag kveld.

– Vi ønsker alle velkommen, smiler Nordli.

Handler om å ha det gøy

Thomas Thorsrud er leder og instruktør på skøyteskolen. Han var selv en av de siste aktive skøyteløperne i klubben og husker tilbake til tida det var rundbane på Sveum.

Han forteller at et av målene med skøyteskolen er å lære barn og unge basis skøyteteknikk.

– Så handler det også om å ha det gøy på isen, det er noe av det viktigste, sier Thorsrud.

Skøyteskolen går av stabelen hver torsdag framover, fra klokken 18.00 til 19.00, dersom værforholdene tillater det. Kryper gradestokken under 15 minusgrader, står man over. Første torsdag, altså 13. januar, blir det oppfordret til at man møter opp en halvtime før for å melde seg på i klubbhuset.

Gratis utleie

Thorsrud opplyser videre at det er mulig å delta på skøyteskolen for dem som ikke har skøyter selv.

– Det er gratis utleie av skøyter til dem som ikke har, sier han.

Skøyteskolen avsluttes med en avslutning i klubbhuset. Der blir det blant annet utdeling av diplom til dem som har vært med.

Brumunddal Skøyter er for øvrig for tiden også i gang med å sette i stand klubblokaler i brakkene i bakkant av skøytebana. Her blir det blant annet varmestue.

Skøyteskolen vil holde på hver torsdag framover så lenge isen holder utover vinteren og fram mot våren. Prisen for å være med er 300 kroner.