Gå til sidens hovedinnhold

Byutvikling i Moelv

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Takk til Thomas Eriksen i MDG for alle gode ønsker for Moelv i RB 13/7-21. Leskur for busspassasjerer og et offentlig toalett med drikkevatn er fine tiltak. Torg har vi, riktignok uten permanent scene, men det fungerer likevel utmerket ved forskjellige tilstelninger.

Jeg er veldig glad for at vi har et politisk parti som setter økologisk bærekraft framfor økonomisk vekst og unødvendig bruk av naturressurser. Med sitt sterke sosiale engasjement i tillegg er Eriksen en utmerket representant for kommunestyret i Ringsaker.

Angående å gjøre om Storgata i Moelv til gågate må jeg nok si meg enig med ordføreren. Forholdene ligger ikke til rette for det. Det vil bli altfor ressurskrevende, og folk flest er glade i Storgata som den er.

I motsetning til Brumunddal har Moelv i nord/sørgående retning, hvor det meste av trafikken går, bare ei skikkelig gate. Til gjengjeld er det ei brei og flott hovedgate med særdeles god fortausplass hvor folk kan ferdes i strie strømmer under Moelv-dagene og andre arrangementer. Da står salgsboder langs fortauskantene, hvor det ellers er bra parkeringsmuligheter til glede for handelsstanden og kundene deres. Sjølsagt ville det vært mye bedre for miljøet og folkehelsa med sykkelstativer og en syklende og kollektivreisende befolkning, men vegen dit ser kronglete ut.

Den lange, rette og fine Storgata med vinkelrette sidegater er et meget bra utgangspunkt for videre byutvikling dersom Mjøssjukehuset blir lagt til Moelv. Det vi trenger i den forbindelse er en overordnet byplan. Ikke et ressursødende sjukehjemsprosjekt i Parkvegen som låser sentrumsutviklingen for kommende generasjoner.