Dog Health Awards 2022. årets veldedige hundeorganisasjon, årets hundebehandler, årets rehabiliteringsklinikk, årets tjenestehund, årets hundeinstruktør og årets ærespris. I hver kategori var det snevret ned til tre nominerte som kunne stemmes fram. Gleden var stor hos Thorbjørnsdatter Iversen når navnet hennes ble lest opp som vinner i kategorien årets hundeinstruktør.

– Det er utrolig godt å få en annerkjennelse om at jobben jeg gjør med usikre og sensitive hunder betyr noe, sier Thorbjørnsdatter Iversen som feiret utmerkelsen på moderat vis.

– Det ble feiring med hundetrening sammen med en venninne på lørdagskvelden. Det er en feiring helt i min ånd, sier hun og ler.

Spesiell nisje

Thorbjørnsdatter Iversen har jobbet fullt med hunder siden 2016. Hun driver Askelabben hundesenter i Næroset sammen med Unni Halden, der de blant annet har hundebarnehage, et tilbud som har slått godt an. Når Thorbjørnsdatter Iversen ikke er å finne der jobber hun med noe som står hjertet hennes veldig nær, nemlig at hund og eier skal få det så godt som mulig sammen. Hun har spesialisert seg på å jobbe med sensitive hunder, et spesialområde hvor det ikke finnes så mange andre aktører.

– Dette er spesielt, men en nisje jeg trives veldig godt med. Det å få hjelp er så viktig, og jobben jeg gjør påvirker livskvaliteten til både hund og eier, forteller Thorbjørnsdatter Iversen.

– Større enn jeg trodde

Hun forteller om en variert arbeidshverdag, hvor hun enkelte dager kun jobber hjemmefra. Onlinekonsultasjoner har nemlig blitt et nyttig verktøy for henne, og her tilbyr hun blant annet både foredrag og atferdskonsultasjoner. Summen av de fysiske oppdragene og de nettbaserte har gjort dette til en større geskjeft enn hun trodde.

– Ved å jobbe online når jeg jo folk over hele landet, så dette er blitt større enn jeg trodde. Jeg fikk litt drahjelp av pandemien her, men jeg hadde allerede begynt med dette da landet stengte ned. Nedstengningen gjorde at jeg fikk en pangstart på den nettbaserte delen av jobben, forteller hun.

Med en fersk hederspris på hylla håper hun at navnet hennes og tjenestene hun tilbyr vil spre seg enda mer.

– Det vil være gøy om prisen bidrar til at enda flere finner meg slik at jeg kan hjelpe flere. Dette med sensitive hunder er en hjertesak for meg, så jeg ønsker å hjelpe så mange som mulig, avslutter hun.