Gå til sidens hovedinnhold

Covid-19 stopper ikke Røde Kors i arbeidet med å tilby ferie for alle i Innlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

Årets sommer blir annerledes for de fleste av oss, og dagens situasjon berører mange barnefamilier som ikke har mulighet til å dra på ferie som de fleste andre.

Vanligvis har Røde Kors i Hedmark og Oppland et gratis ferietilbud til disse familiene gjennom konseptet "Ferie for alle". - Selv om vi ikke kan arrangere like mange ordinære Ferie for alle-opphold, har vi gleden av å opplyse om at det blir et Ferie for alle-tilbud i år også, heter det i en felles uttalelse fra distriktsrådslederne for omsorg i Røde Kors i Hedmark og Oppland.

- Vi tenker alternativt og kan tilby flere aktiviteter i år, sier Marte Eika, distriktsrådsleder for omsorg i Oppland Røde Kors, med støtte fra Merethe Liland, distriktsrådsleder for omsorg iHedmark Røde Kors.

Mange barnefamilier som over lengre tid har levd i en vanskelig økonomisk situasjon har ikke mulighet til å dra på sommerferie i år. Hverdagen har i tillegg brått endret seg, og mange har ikke vært på skolen eller deltatt i fritidsaktiviteter på flere uker. Dette medfører at denne sommeren vil bli ekstra utfordrende for disse familiene.

- Vi må tenke nytt dersom vi skal bidra med gode ferieminner for utsatte barn og barnefamilier iår, sier Liland og Eika, som peker på hvordan de opprinnelige aktivitetsplanene Røde Kors hadde lagt for disse familiene må endres på grunn av covid-19. Heldigvis er en ny plan allerede på plass.

I tillegg til tilpassede varianter av de vanlige Ferie for alle-oppholdene mange kjenner fra før, vil Røde Kors tilby aktivitetsdager der familier kan være med på spennende dagsutflukter sammen med andre i mindre grupper. Det skal også deles ut aktivitetspakker til familiene. En ferdig pakket sekk med utstyr og tilrettelegging for spennende aktiviteter og opplevelser i nærmiljøet.

Innholdet kan være alt fra tegnesaker, hengekøye, grillspyd, gavekort på fritidsaktiviteter eller annet aktivitetsutstyr som barna og hele familien kan få glede av sammen. Denne pakken får barna gratis fra Røde Kors.

- Vi i Røde Kors i Hedmark og Oppland håper dette vil gjøre sommeren morsommere, og gi glede til mange familier som trenger noe ekstra nå i en spesielt utfordrende periode, avslutter Liland og Eika.