Da skjer det igjen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Politikerne i Ringsaker er opprørte over de skandaler som er avslørt på sykehjemmene i kommunen. Nå skal de ta rådmannen, så er det kommunalsjefen sin tur, hvem blir de neste? Sannsynligvis de ansatte.
Hvorfor kan ikke disse politikerne gå til sine respektive i regjering og storting for å få stoppet sulteforinga av kommunene?
De ansatte med sine ledere gjør så godt de kan for å gi et så godt tilbud som mulig til kommunens innbyggere ut ifra de budsjetter som de får tildelt.
Det som skal til i første omgang er flere ansatte og at disse får en leder som har tid til å være leder og som er med på å videreutvikle kompetanse etter dagens standard. Ledere må lytte til hva de ansatte sier, og varslere må tas på alvor.
Vi vil ikke ha «Jesusledere» som alle har hørt om, men ingen har sett (Nils Arne Eggen)
Vi hører ofte at Ringsaker har et rådmannsvelde, men hvem har lagt opp til dette? Svaret er politikerne. Politikerne legger opp til at Byråkratene skal ta flere og viktige avgjørelser, slik unngår de selv ansvar. Dette kommer som regel ikke innbyggerne til gode. Rødt mener at det overordnete ansvaret skal ligge hos politikerne.
På 30 år har den rikeste prosenten i Norge doblet sin andel av inntektene. Andelen barn som vokser opp i fattigdom øker, mens antallet milliardærer har femdoblet seg på 15 år.
Hvordan forklare at Buchardt har ei årsinntekt på 1,7 mill. mens han mottar nesten 17. mill. fra kommunen hvert år i 30 år framover (utleie av basseng)? Kunne ikke kommunen heller brukte disse pengene på en mer fornuftig måte?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags