Firdaposten omtalte først saken som omtalte at mikrofonene fanget opp rasistiske utspill mot bortelagets spillere. Det skal ha kommet fra tilskuere som satt i nærheten av speakerbua. Blant annet skal det ha blitt kommentert hvor mange negre det var på bortelaget. Saken ble også sitert av Ringsaker Blad.

Nå har Brumunddal sjekket mer opp om hva som skjedde skriver HA.

De har ikke klart å høre meldingen om negre. Kommentaren om at en spiller skulle reise hjem til sitt eget land, mener også Nybu er feil etter å ha hørt lyden flere ganger.

Melder om rasistiske ytringer på tribunen da Dala møtte Florø: – Trist og pinlig

Han sier til avisa at guttegjengen som satt der kommer fra et barnefotballag og at kommentaren om at spilleren skal reise til sitt eget land egentlig er «man må heie på sitt eget land». Bakgrunnen for kommentaren er at gutten selv er fra et afrikansk land. Kommentaren kommer 1.48.40 ut i sendingen her.

Etter å ha hørt gjennom lydopptaket flere ganger, mener de saken altså er mer nyansert enn at det ble slengt rasisme fra tribunen.

Ringsaker Blad har også fått informasjon om at flere av gutta som satt i gjengen var mørke. Akkurat som Florø-spilleren Lars Yonas Larsen som det gikk ut over. Nybu mener derfor at den kommentaren ikke var rasistisk.

Bjørn Nybu understreker at klubben tar avstand fra rasisme.

– Alle som følger Brumunddal fotball vet at vi har vendt rasismen ryggen i 30 år. Vi har en egen bane kaldt «vendt rasismen ryggen», det står på draktene, jeg ser på et banner her hvor det står, vi holdt VRR-turnering i fjor. Standpunktet vårt er soleklart, og hvis det har forekommet sånne ytringer, tar vi sterk avstand fra det, sier han til avisa.