Gå til sidens hovedinnhold

Dala fyller opp stallen: – Det jobbes med flere

De har ikke spilt en fotballkamp på godt over ett år, men i august ruller forhåpentligvis serien i gang igjen. Assistenttrener Fredrik Haave Andersen sier til Ringsaker Blad at Dala-stallen nå begynner å sette seg.

Brumunddal Fotball har på Facebook den siste tiden fortløpende meldt om spillere som er klare til å aksle den hvite trøya og den blå shortsen. Rutinerte Anders Ludvigsen fortsetter. Fredrik Liberg Berg og Sigurd Melumsæter Øverby kommer fra Ready, for å nevne noen. Sistnevnte et fjes hardbarka Dala-fans vil kjenne igjen fra 2019-sesongen.

Assistenttrener Fredrik Haave Andersen sier til Ringsaker Blad onsdag at A-stallen for herrene nå begynner å nærme seg komplett, men forteller at det fortsatt gjenstår noen samtaler med spillere og at det dermed kan dukke opp flere fjes på Facebook den kommende tiden.

– Det ser ganske greit ut nå, i forhold til spillerstallen, men det jobbes med flere, sier han.

– Har trent godt

Haave Andersen, som er en av to assistenttrenere bak hovedtrener Vemund Brekke Skard denne sesongen, forteller at de føler at de har hatt god kvalitet på treningene gjennom vinteren og våren, til tross for koronarestriksjonene.

– Vi har trent godt og vi har trent mye med ball. Vi har hatt fem fellesøkter i uka, hvorav fire med ball. Det at vi har fått trent godt, gjør at jeg tror vi stiller sterkere enn en del andre lag, som kanskje stiller sterkere enn oss med tanke på erfaring og rutine, men vi har gjort det vi kan ut ifra at vi ikke kan trene med kroppskontakt, sier han.

– Ludvigsen tar en sesong til, er det viktig?

– Vi har en ung spillergruppe og det er bra at vi klarer å få med oss de etablerte. Erfaring og rutine er viktig og det er viktig å ha en god blanding i spillergruppa, sier Haave Andersen.

Slik det er nå og dersom gjenåpningen av Norge går etter planen, er det forespeilet at sesongen i 3. divisjon starter i begynnelsen av august. Assistenttreneren sier at klubbene krysser fingrene for at det blir slik som planlagt i regjeringens gjenåpningsplan, at det blir lov med trening med kontakt igjen i andre halvdel av juni, og at man dermed får en full og skikkelig oppkjøring på minst fire uker hvor man får spilt flere treningskamper. Det er også planlagt at første runde i cupen skal gå av stabelen i slutten av juli.

– Dere gleder dere vel nå, til å spille kamp igjen?

– Ja, det er klart. Det er dette vi trener for. Å spille kamp er det man trener for og ser fram mot. Det blir helt gull. Jeg tror det var i slutten av februar 2020, at vi sist spilte en kamp. Det er lenge siden, svarer Haave Andersen.

Les også

Fotballens plan: Halv sesong i 3. divisjon – oppstart tidlig i august