Det er mange plasser mellom Brumunddal og Raufoss i divisjonssystemet akkurat nå, men det tok litt tid før forskjellen ble synlig i særlig stor grad.

Totningene hadde klart mest ball innledningsvis, men det tok lang tid før de klarte å tilrive seg initiativet. Det måtte også et straffespark til for å skille lagene. Dala-keeper Joachim Svendsberget var nære på å redde, men skuddet til Filip Brattbakk satt murt nede i hjørnet.

Etter det var Raufoss nære ved et par anledninger, uten at Dala maktet å skape noe særlig. Sånn sett var det fortjent at gjestene gikk opp til 2–0 på en dødball da første omgang var inne i sine siste minutter.

Litt spenning

Etter pause så man fortsatt tendenser til samme kampbilde, men da manglet Raufoss presisjonen og distinktheten offensivt. Da Mikkel Gran Frankmo scoret på et frispark snaut midtvegs i omgangen ble det plutselig langt mer spennende enn det OBOS-laget satte pris på.

Etter scoringen håpte nok de om lag 400 brumunddølene på tribunene at Dala skulle få en energiinnsprøytning og vaske fram en skikkelig sluttspurt, men forsøkene som kom var spede.

Da skjedde vel det som ofte skjer når det i utgangspunktet er nivåforskjell på lagene. Raufoss skrudde på igjen litt og med om lag et kvarter igjen gikk de opp til 3–1. Med det druknet de også Dalas håp om et cupavansement. På overtid scoret Raufoss igjen slik at det endte 1–4.

Vi trenger ikke være skuffet over dette.

Esten Grini

– Ikke skuffet

Dalas kaptein Esten Grini synes ikke laget har noe å skamme seg over etter cup-exiten mot OBOS-laget, men skulle helst sett at de hvite og blå hadde vært enda bedre i de avgjørende situasjonene.

– Vi er litt for seine i mange dueller og litt for dårlige i markeringene i dag. Vi har også litt for lite ball, særlig i første omgang, oppsummerer han.

Grini er fornøyd med at Dala klarte å gjøre det litt spennende etter pause.

– Vi pratet om det i pausen, at om vi får inn en scoring så lever matchen igjen. Vi klarte vel ikke å skape så mye etter dette, for vi mangler det siste. Men alt i alt gjør vi ingen dårlig kamp og viser nok en gang at vi kan prestere mot gode lag. Vi trenger ikke være skuffet over dette, sier Dala-kapteinen.

Lørdag venter en ny tøff oppgave for Dala. Da er det Elverum borte. De tapte for øvrig 1–5 mot Gjøvik-Lyn i cupen.