Gå til sidens hovedinnhold

Dalas trenerteam er klart - nå begynner jakten på spillersigneringer

Artikkelen er over 1 år gammel

Brumunddal Fotball har allerede fått på plass de første brikkene med tanke på kommende sesong. Mandag signerte trenerteamet ny kontrakt.

Vemund Brekke Skard fortsetter altså som hovedtrener og får med seg Jørn Vegar Jonsdal som assistent. Morten Svalstad blir med som assistentrener med keeperne som hovedområde. Brekke Skard legger ikke skjul på at mye av drivkraften hans er knyttet opp mot den svake sesongen og lagets uforløste potensial.

– Jeg har i alle fall veldig lyst til å få til mer enn vi har klart i år, og det er hovedmotivasjonen for at jeg fortsetter. Jeg synes at vi har vist et godt toppnivå og at høstsesongen totalt sett har vært ganske god. Det er fint å ta med seg inn i en ny oppkjøring, sier han.

Sportslig leder i Brumunddal, Stein Aarskog, er glad for å fått teamet på plass.

– Det var aldri noen tvil om at vi ønsket å ha med oss disse videre. Vi er kjempefornøyde med den jobben de har gjort, sier Aarskog.

I de nærmeste ukene handler det om å få på plass flere ressurspersoner rundt A-laget og ikke minst dette med spillerlogistikk.

– Det jobbes det med å styrke sportslig ledelse, slik at det blir enklere å følge opp konkret ting også der. Isolert fysisk- og medisinsk oppfølging er noe det jobbes med og som blir veldig viktig inn mot en ny sesong. Når det gjelder spillerstallen starter dialogen ordentlig denne uka, og foreløpig er det ingen som har meldt seg uaktuelle for neste sesong. Men det vil vel bli avklart ganske raskt rundt en del av spillerne nå. Med tanke på spillere er utgangspunktet at vi venter med å sende brev på spillere til deres respektive lag er ferdigspilt. Men vi kommer også til å ha åpne treninger på onsdager i uke 43, 44 og 45. Her kan interesserte spillere få vist seg fram, sier Brekke Skard.

Ønsker å kjempe i toppen

Årets sesong ble en kamp mot nedrykk for Dala, mye på grunn av en stall som var ekstremt skadeplaget. Når jobben med å snekre sammen neste års stall nå begynner er det med mål om at Dala igjen skal bli et topplag.

– Vi starter med dette denne uka og håper på en litt rask prosess på dette. Målet er å sette sammen en spillergruppe som har stor nok motivasjon og vilje til å legge ned det som trengs for at vi skal kunne kjempe i toppen, forteller Aarskog.

Men det å lokke spillere til Sveum blir neppe noe lettere kommende sesong.

–De økonomiske rammene er de samme også neste år. Så får vi håpe at vi slipper en ny tur til Trondheim og vi har forståelse for at enkelte sitter og venter litt på avdelingsinndelingen, sier Aarskog.

I år har også Rune Pettersen og Christoffer Heier Solbakken vært tilknyttet trenerteamet som spillende assistenttrenere, men ingen av dem ønsker å fortsette i denne rollen.