En enstemmig jury i Coop Innlandet har valgt Rydd Ringsaker som vinner av Coop Innlandet-prisen i 2022. Prisen, 50.000 kroner, fikk de utdelt rett før jul.

Det kommer fram i en pressemelding.

Stifter, initiativtaker og primus motor for Rydd Ringsaker, Elin Jørgine Evensen, beskriver til Ringsaker Blad at prisen er en stor fjær i hatten for de frivillige som legger ned en stor innsats med å plukke søppel rundt om i Ringsaker.

– Dette er veldig motiverende, sier hun, og legger til:

– Og overraskende.

Håper Coop blir inspirert

Evensen forteller at Rydd Ringsaker for rundt halvannen måned siden, etter flere år med aktivitet, offisielt registrerte seg i Brønnøysundregistrene, som en frivillig organisasjon. Dette blant annet for å kunne søke om diverse midler til utstyr og annet de trenger.

Hun sier videre at pengene de nå får fra Coop Innlandet trolig også vil gå til utstyr, men at det avgjøres endelig på et styremøte i januar eller februar.

Like før 2022 ebber ut, kan Evensen fortelle at det så langt i år er meldt inn 3 1/2 tonn plukket søppel til Rydd Ringsaker.

Den harde kjernen er på rundt 10 personer og modølen sier de blant annet ønsker å jobbe mer mot lag, foreninger, organisasjoner, næringslivet og politikere, med mål om å skape enda større bevissthet rundt problematikken med forsøpling.

– Et mål er å kunne rydde mer langs Mjøsa, på våren, forteller Evensen, og legger til at hun håper også Coop Innlandet blir motivert og inspirert av Rydd Ringsakers budskap.

– En stor glede

Dag Roger Rinde, administrerende direktør i Coop Innlandet, har mange gode ord å si om årets prisvinner.

– De gjør en fantastisk uegennyttig innsats, på frivillig basis. Det er svært imponerende hva de gjør og hva de får til. De har imponert juryen, sier han, og skryter videre av primus motor Elin Jørgine Evensen.

– Hun er ei dame som får ting gjennomført. Hun er en initiativtaker og får med seg andre, og de har flere koordinatorer rundt om i Ringsaker. Det er rett og slett en imponerende jobb de gjør. At vi kan gi dem Coop Innlandet-prisen, det er for oss en stor glede, sier han, og legger til:

– De drives ikke av penger og prestisje. De drives av en genuin interesse for å holde omgivelsene våre og naturen fri for søppel, intet annet.

– Rydd Ringsaker håper dere også blir motivert av dem, har dere i Coop Innlandet bra fokus på dette med forsøpling, forurensning, natur og miljø?

– Jeg skulle ønske at jeg kunne si ja, men vi har nok ikke godt nok fokus på det. Vi har et stort fokus på kildesortering og jobber godt og mye innenfor veggene våre, men utenfor kunne vi nok jobbet bedre, svarer Rinde.