Alkoholservering i Mjøsparken

Av
DEL

LeserbrevI forbindelse med Ringsaker Blads valgomat ved valget i fjor høst, var Fremskrittspartiet, Venstre og Ringsaklista klare på at de vil ha alkoholservering. Arbeiderpartiet og Miljøpartiet var delvis enig, og Høyre var delvis uenig. Senterpartiet, SV, Rødt, Kristelig Folkeparti og Pensjonistpartiet var alle imot.

Rødt er opptatt av at dette er et lekeområde, som i hovedsak benyttes av barn og unge under 18 år.
Kommunen har tidligere vært tydelig på at aktiviteter for barn og unge skal skilles fra alkoholservering. I et slikt område blir det vanskelig å få til en tilstrekkelig avgrensing fra aktiviteter til alkoholservering
– Slik vi ser Mjøsparken, er det først og fremst tiltenkt familier og ungdom. Deler av anlegget er tilrettelagt med skateanlegg og basketballbaner. Dette er aktiviteter som ikke kan kombineres med skjenking av alkohol. I godt vær om sommeren blir dessuten store deler av strandområdet benyttet av barnefamilier til bading og rekreasjon, noe som heller ikke er forenlig med omsetning av alkohol.
Ser at enkelte sammenligner Mjøsparken med båthavner som på Helgøya, båthavna der er ingen lekeplass, dessuten er vi skeptiske til alkoholservering også i båthavner, alkohol og båt hører heller ikke sammen.
Spørsmålet om alkoholservering må tas av politikerne og ikke, som i dag, av administrasjonen. Dette er politikernes ansvar som de ikke må overlate til andre.
Rødt Ringsaker krever en politisk avgjørelse i denne saken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags