Åpent brev til ordføreren: Hva skjer med Skibladnerbrygga i Moelv?

TOK IMOT: Ordfører Anita Ihle Steen tok i mot Skibladner med blomster og lykkeønskninger når den ankom båthavna i Moelv for første gang denne sesongen. Her sammen med kaptein Erik Olsen.

TOK IMOT: Ordfører Anita Ihle Steen tok i mot Skibladner med blomster og lykkeønskninger når den ankom båthavna i Moelv for første gang denne sesongen. Her sammen med kaptein Erik Olsen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Pensjonistpartiet Ringsaker har i mange år vært opptatt av en rehabilitering av Skibladnerbrygga i Moelv. Hvert år har Skibladner ca. 50 anløp til denne brygga, og den er ikke i tilfredsstillende stand til å motta båten og turistene. Det største problemet er at den ikke kan benyttes når vannstanden avviker noen desimeter fra normal vannstand.

Ved budsjettbehandlingen for 2019 fikk vi flertall for et verbalforslag om at rådmannen skulle vurdere rehabilitering av Skibladnerbrygga i Moelv, men det ble ikke bevilget noen penger da. Nå i mars fikk vi vite at det på grunn av koronakrisen ble bevilget penger til ekstraordinære tiltak, deriblant rehabilitering av Skibladnerbrygga.

Vi var noe forbauset over at kommunen ikke begynte på dette straks, men regnet med at kommunen hadde kontroll på dette.
Så viser det seg at når Skibladner starter ordinær rutetrafikk, så har flommen passert normal vannstand, og Skibladnerbrygga i Moelv kan ikke anløpes. Ifølge ruteplanen er nå 24 anløp ved Moelv brygge blitt kansellert på grunn av flom.

14. juli kunne omsider Skibladner legge til i Moelv, og ordføreren var der som seg hør og bør med blomster til kapteinen.
Vi hadde imidlertid forventet en offentlig beklagelse fra ordføreren om tilstanden ved Moelv brygge og en garanti om at brygga ville bli rehabilitert innen neste sesong.

Ved en forespørsel til teknisk avdeling i Ringsaker kommune, får vi nå vite at det eneste som er planlagt ved Skibladnerbrygga i Moelv i år, er utskiftning av råtne bord i uke 40. Det kan ikke være noe rehabiliteringsprosjekt, men en ren driftsoppgave.

Vi er derfor svært skuffet over dette og må nå be om ærlig svar på hvorfor det er så vanskelig å rehabilitere Skibladnerbrygga i Moelv.

Det må være lov å antyde at Ringsaker kommune tydeligvis har nok penger når det gjelder andre brygger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags