Bom på sideveger i Ringsaker!

Lars på talerstolen på årsmøtet !

Lars på talerstolen på årsmøtet ! Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ja, nå fikk vi det utfallet i fylket som vi etter hvert begynte å frykte når det gjelder bom på fylkesveg 84. Jeg er meget skuffet og forbanna på hvor lite lokaldemokratiet betyr for alle politiske partier i fylket unntatt FrP. FrP i fylket var det eneste partiet som lyttet til lokallagene sine. Det betyr at de andre partiene har inngått et vedtak i saken slik at de faktisk er med å setter lokaldemokratiet i spill.
Jeg vil takke alle lokalpartiene i Ringsaker for at de gikk inn for fjerne bommene på denne vegen, unntatt Høyre som valgte en annen modell veldig lik den som ble vedtatt i fylket. Det å komme med denne 40 gangs passering modellen er ingen god modell for dem som sliter fra før økonomisk og som må passere denne bommen 40 ganger før de eventuelt slipper å betale senere passeringer i den samme måneden. Beløpet blir på årsbasis så høyt, så at det vil få konsekvenser for manges økonomi. Det betyr at mange vil benytte seg av andre sideveger lenger ut for fylkesveg 84. Nå er det svirret tanker om at det skal settes en stopper for denne muligheten ved at man setter opp gjennomkjøring forbudt på disse vegene som i praksis betyr at de fleste ikke kan kjøre der. Det er faktisk et alvorlig inngrep i folk frihet til å ferdes hvor de vil. Slike tiltak vil bli en form for frihetsberøvelse.

Lokale politikere i Ringsaker skal ha ros for klar og tydelig tale og standpunkt i denne saken, men det hjelper lite når partiene har folk i fylkespartiene som ikke gidder å lytte til sine egne og viser en arroganse overfor sine egne som er meget alvorlig.
FrP, Senterpartiet og Arbeiderpartiet er de partiene som har markert seg mest i saken lokalt. Jeg vil takke Senterpartiets Odd Amund Lundberg og ordfører Anita Ihle for sine bidrag og jeg føler med dem i at deres innsats i saken ikke fikk et bedre utkomme under behandlingen i Fylket. Ikke minst så vil jeg takke til de som sto på med underskriftskampanjen på Facebook med nei til bommer mellom Hamar og Ringsaker.

Det er en mulighet til ved at samferdselsminister kan avgjøre dette, men jeg har ingen sterk tro på at Hareide ønsker noen endring på dette. Tror en må være sterk i troen for å tro det! Det jobbes fortsatt fra FrP og Senterpartiet for å få Hareide på banen, så vi får håpe på et mirakel!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags