Bradal, Ap og bygdepøbler

På talerstrolen.

På talerstrolen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Jeg vil her referere direkte fra to debattinnlegg fra Ronald Bradal i Ringsaker Ap.

Først et utsnitt fra et innlegg på Facebook: «For noen dager siden ble jeg spurt om hva jeg mener om skolediskusjonen i Ringsaker. Jeg svarte at jeg ikke ville legge meg opp i den nå, men at jeg ikke liker de små bygdemiljøene. Nå har jeg endelig fått bevis for at det var en betimelig uttalelse. Er det lovbestemte organer, med medlemmer valgt i frie og hemmelige valg, som skal bestemme, eller er det bygdepøbel og selvoppnevnte mullaer

Ronald Bradal er en lærd mann, pensjonert høgskole lektor og i tillegg Ap-medlem.

Hans geografiske opphav er meg ukjent, men ut fra hans uttalelser vil jeg anta at oppvekst og dannelse har utspring i et møblert hjem, og en barneskole av en viss størrelse.

En solid utdannelse, og en yrkeskarriere som høgskolelektor, gir kanskje både innsikt og visdom som berettiger nedlatende uttalelser om bygder og de som bor der.

«Bygdepøbel» vil etter dette betraktes som en hedersbetegnelse. Når ordfører heretter påpeker at noen av oss går litt over streken verbalt, da kan vi muligens forsvare oss med at vi bare «tok en Bradal».

Angående «selvutnevnte mullaer», så bør herr Bradal se seg selv i speilet.

Wikipedia forteller at «ifølge islam er en mulla en lærd mann, en lærer, doktor av sharialoven».

Er det de lærdes «sharialover» som skal anvendes nå, mot bygdepøbelen som ikke vet sitt eget beste?

Bradal opplyser i et nylig debattinnlegg i RB om sitt 40 år lange medlemskap, og dertil en rekke verv, i Arbeiderpartiet. Her beskriver han fra sin deltakelse av et nylig møte i Ringsaker Ap, der de vedtok å gå for nedleggelse av fire skoler i nordre Ringsaker. Her leser vi i avslutningen følgende: « Kvelden ble en flott kveld for Ringsaker Ap, og vi kunne reise hjem med en god følelse.»

Takk til en troverdig Ap-representant for ufiltrerte ord og utsagn, og beskrivelsen av den gode følelse det gir å legge ned bygdepøblenes skoler.

Kan det tråkkes hardere på dem som kjemper, de som ber og de som gråter for sine skoler?

Er det fremdeles noen som undres over politikerforakt, og harde ord i skoledebatten?

Til sammenligning har jeg selv levd 60 år som bygdepøbel, med en rekke verv i bygda, og med en yrkeskarriere for det meste i bygg, anlegg og transport fra jeg var 16 år.

Jeg mangler så visst både akademiske utdannelse og et finslepent språk. Likevel skal jeg avstå fra å karakterisere Ap med nedlatende uttrykk her, selv om Bradal klart beviser at det ville være betimelig å gjøre det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags