Brøttum Almenning og tomtesalg

Av
DEL

LeserbrevI Ringsaker Blad kunne vi i slutten av April lese at Brøttum Almenning (BA) hadde solgt hyttetomt på Sjusjøen, til Martin Johnsrud Sundby (MJS). Prisen MJS hadde betalt var 1,3 Mill kr. Nabotomtene som var solgt noen år tidligere, hadde BA fått fra 2,5 til 3,3 Mill kr for. På spørsmål om hvorfor denne tomta er såpass mye billigere enn de andre, så svarer BA at prisen har en sammenheng med en avtale de har med MJS. En avtale som de er svært godt fornøyd med. Avtalen innebærer at MJS gjør div. jobber for BA. Han var bl.a. i lysløypa på Brøttum en tirsdagskveld i starten av Januar. For meg høres dette ut som en fantastisk måte å drive business på. Er det dette man kaller vinn-vinn.

Her er det mange som har mye å lære. Hvis alle bruker denne forretningsmodellen så blir jo alt så mye enklere. Hvis bilen til tannlegen må på verkstedet, så er det jo dumt av tannlegen og betale full pris for jobben, da er det jo mye bedre å vente til han på verkstedet får hull i tennene, og må til tannlegen. Da kan de jo bli enige om hvem som skylder hvem penger. Det som betales blir da differansen mellom verkstedregninga og tannlegeregninga.

Sett i lys av nevnte avtale gir det da ingen mening at MJS skal betale full pris til BA for tomta. Da blir det jo bare mer inntekter å skatt av for BA. Hadde MJS betalt full pris, og fått betaling av BA for den jobben han gjør for dem, så måtte jo MJS ha betalt skatt av det han også, nei slik går det ikke an å holde på. Jeg synes disse gutta er det man kaller kreative. De har riktig nok vært i hardt vær begge disse to tidligere pga. kreativiteten sin, men det er et tilbakelagt kapitel. Jeg er ganske sikker på at denne måten og drive handel på er godt innenfor lover og regler og i tråd med god forretningsskikk. De gjorde tilsvarende handel i 2014, og hadde dette vært på kanten så ville noen ha tatt affære for lenge siden.

Det er fint gjort at de som har mye (BA) hjelper de som knapt nok har til salt i såret. Jeg håper at BA viser denne sjenerøsiteten ovenfor de som mistet både jobbene sine og livsverket sitt i forbindelsen med konkursen i BA for noen år siden også.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags