Den grønne industrien i Innlandet

Samtale om Den grønne industrien i Innlandet . Fra venstre Grethe Mikaelsen leder Stange AP, Almenningsbestyrer Gaute Nøkleholm i Romedal og Stange Almenning,  Anne Karin Torp Adolfsen leder Løten AP og Hilde Nyutstumoen leder Hamar AP.

Samtale om Den grønne industrien i Innlandet . Fra venstre Grethe Mikaelsen leder Stange AP, Almenningsbestyrer Gaute Nøkleholm i Romedal og Stange Almenning, Anne Karin Torp Adolfsen leder Løten AP og Hilde Nyutstumoen leder Hamar AP. Foto:

Av
DEL

LeserbrevGrønne arbeidsplasser og bioøkonomi handler om å tjene penger på alt som gror på en bærekraftig måte. Innlandet er motor og pådriver for bioøkonomien i Norge. Vi har de fremste kunnskapsmiljøene innenfor hele verdikjeder og vi er fylket med de største ressursene innenfor den grønne bioøkonomien. Transport er en viktig faktor når varer skal nå sine markeder. Gjennom Innlandet har vi de store korridorene øst-vest og nord-sør både på jernbane og veg. SINTEF utarbeidet en rapport som viser at Innlandet alene kan skape 25.000 nye grønne arbeidsplasser og årlig bidra med 20 milliarder kroner i økt verdiskaping. For å bygge ny grønn industri er kompetansemiljøene i Innlandet klare til å bidra med og løse utfordringer Norge og verden står overfor. Bioøkonomien må fases inn i større grad for å erstatte oljeøkonomien. Det må virkemidler og politisk vilje til for en ny industrireisning tuftet på det grønne. Vi må ville mer enn å si at «smått er godt». Arbeiderpartiet er både industriens og landbrukets parti. Vårt felles budskap inn i Arbeiderpartiets programprosess er at vår region skal spille en nasjonal rolle som kompetansemiljø innen bioøkonomi. Vi vil ha storskala realisering av grønne verdier slik SINTEFs rapport viser vi har muligheter til. Vi vil ha nye grønne arbeidsplasser og økt verdiskaping i Innlandet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags