Det er godt liv laga for skolene i nordre Ringsaker!

Taler for seg!

Taler for seg! Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det nærmer seg dramatisk den 16. september da oppvekstutvalget i Ringsaker kommune skal ta stilling til rådmannen og ordførerens forslag om å legge ned Fossen, Fagernes, Lismarka og Mesnali skoler fra 2021.

Utvalgets 11 medlemmer har vært på en 4 dagers befaring på skolene og fått grundig kunnskap om statusen for skolenes elever, og hva skolene betyr for disse bygdene i nordre Ringsaker. Utvalgsmedlemmene har fått god kontakt, hatt mange gode diskusjoner undervegs og blitt vist at disse skolene fungerer godt med tilfredsstillende resultater.

Av hensyn til elever (pedagogiske) og lærere er det ingen grunn til at de skulle bli nedlagt!

Elever, foreldrerepresentanter, lærere og engasjerte innbyggere overbeviste mange av oss i utvalget om at dette er skoler med kvaliteter som gjør dem meget levedyktige i de små bygdemiljøene sine. Og bygdene og utviklingen der er i stor grad avhengig av skolene.

Både vi i Sp og MDG gikk til valg på at skolestrukturen i nordre Ringsaker skulle bevares.

Frykten før runden med oppvekstutvalget på skolene var i mitt hode at det skulle vise seg at de ikke holdt mål. Dette viste seg heldigvis å være helt ubegrunnet.

Det er klinkende klart at skolene må bestå og at det finnes andre måter å spare 11 millioner på!!!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags