Du blir ikke kastet av bussen!

Av
DEL

LeserbrevEr du eldre eller funksjonshemmet uten datakunnskap og ikke har mulighet for bruk av en såkalt app, reiser du i disse koronatider gratis på bussen.

Men du har også muligheter for å kjøpe bussbillett på Narvesen og liknende steder. Dette bekrefter Innlandstrafikk overfor Pensjonistpartiet 3. juli. Det er den nye betalingsordningen i smittevern som er årsaken til denne midlertidige ordningen. Det er nå ikke mulig å betale bussbillett med kontanter, og en egen app eller billett kjøpt på enkelte salgssteder er derfor dagens betalingsmiddel. En slik billett gjelder bare for den enkelte reise. For folk på bygda er det ikke like greit å skaffe seg bussbillett, og Innlandstrafikk aksepterer derfor å gi gratistransport for busspassasjerer som ikke får kjøpt billett.

Det har gått de villeste rykter om eldre som blir kastet av bussen og hjelpeløse blitt stående i vegkanten. I et innringerprogram i NRK ble det vist til slike eksempler og at drosje-retur ble en dyr fornøyelse. Innlandstrafikk sier at slik skal det ikke være.

Mange eldre har på grunn av denne nye ordningen i frykt for konsekvenser, ikke tatt bussen og dermed blitt sterkt hemmet i sin hverdag. Selvfølgelig vil denne friordningen være begrenset til tid og for en viss gruppe, og Innlandstrafikk forsikrer at det ikke nytter å prøve seg for den yngre garde.

Et ledd i smitteverntiltak er at passasjerene må gå inn ved bussens utgang og ellers innordne seg med avstandsregler inne i bussen.
At det fortsatt kan være greit for eldre og funksjonshemmede brukere å ta buss, selv om de ikke er aktive i den digitale verden, er godt nytt for mange i denne gruppe.


Ta derfor bussen som du alltid har gjort!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags