Ringsaker trenger eiendomsskatten!

Eiendomsskatt: Ringsaker må beholde eiendomsskatten for å kunne fortsette sin positive utvikling, skriver innsender.

Eiendomsskatt: Ringsaker må beholde eiendomsskatten for å kunne fortsette sin positive utvikling, skriver innsender.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDen siste tida har det vært mye debatt rundt eiendomsskatten i Ringsaker. Feil taksering og slurvete arbeid fra kommunens og takseringsfirmaet sin side har ført til at flere opplever skatten som problematisk. Det er viktig at kommunen sammen med takseringsfirmaet lytter til klagene og ordner opp i feilene, men det er også viktig at debatten holder seg på at saklig nivå.

Debatten har som nevnt hovedsakelig utsprang i takseringsfeilene, og eiendomsskatten i seg selv er altså ikke problemet. Problemet er enkelt og greit at takseringsfirmaet har gjort en for dårlig jobb under retakseringa. Dette er feil kommunen og takseringsfirmaet kan og må ordne opp i, og det at mange nå tar til ordet for å fjerne eiendomsskatten er å ta debatten i helt feil retning.

I tillegg er det mange som klager på å få høyere skatt på eiendom hvor markedsverdien har hatt en betydelig økning de siste årene. Det at man for eksempel får høyere skatt i Brumunddal sentrum er ikke feil, men tvert imot helt riktig i henhold til loven om eiendomsskatt. Det er selvfølgelig ikke artig å betale skatt, men vi i Ringsaker AUF mener eiendomsskatten er en nødvendig byrde for innbyggerne i kommunen.

Poenget med eiendomsskatten er å skaffe inntekter til kommunen som vi skal bruke på å styrke velferdstilbudene til våre innbyggere. De store løftene vi har sett for barneskolene i kommunen, med nye skolebygg for Mørkved, Fagerlund og Moelv, hadde ikke vært mulig uten eiendomsskatten.

Vi mener Ringsaker kommune skal fortsette den positive utviklinga vi har hatt de siste årene. Vi skal pusse opp flere skoler ytterligere, og skaffe alle barn og unge gode vilkår for læring. Om vi skal få til dette, mener vi i Ringsaker AUF at eiendomsskatten er helt nødvendig. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags