Folkeavstemning? Hvorfor ikke?

Av
DEL

LeserbrevJeg har lest så mye om alle disse politiske debattene, alt ifra klimakriser til bompenger.

Jeg er 23 år og meget usikker, hva skal jeg stemme og hvorfor?

Jeg har opp igjennom min tid ikke hørt noe særlig om politikk, eneste jeg veit er å følge litt med på valgkamper og deretter avgi min stemme, jeg vil tro at jeg ikke er den eneste nordmannen som ikke følger med hver eneste dag, men uansett så føler jeg ikke at ved å avgi min stemme at de meningene jeg stemmer for kommer fram, og om det er noe som faktisk blir diskutert. så stopper det helst ved en diskusjon.

Hvorfor i all verden bruker ikke Norge folkeavstemninger? Altså, dyre fergepriser, bomstasjoner, EU-krav, EU som vi ikke engang er medlem av? Hvorfor i all verden spør ikke politikerne våre folket? Og holder folkets mening i sentrum? Når var sist gang vi hadde en sånn avstemning? Det nyeste jeg klarer å finne er ifra 1994, det er 25 år siden. Har vi ikke hatt noen politiske valg siden da som vi synes at folket burde få vært med på å bestemme? Politikken vi utøver i Norge er jo helt på styr, og det diskuteres i alle aviser, i flere TV programmer og enda flere sinte innlegg på Facebook?

Jeg forventer ikke at dette er et innlegg som vil få noe mer respons en noen andre? Men føler at det er verdt et forsøk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags