Forslag til statsbudsjett – et budsjett for økte forskjeller!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Snart åtte år med høyrepolitikk har ført til større forskjeller mellom folk og et skattesystem som favoriserer de med mest fra før. Selv i krisetid prioriterer høyreregjeringen å gi gavepakker til de rikeste framfor å få folk i jobb, forhindre velferdskutt i kommunene og å bedre situasjonen for vanlige folk. Dette er intet mindre enn en skatteskandale.

Arven etter Erna Solberg er dobbelt så mange unge uføre og snart dobbelt så mange milliardærer. Forslag til statsbudsjett for 2021 fortsetter i akkurat samme retning: mot et mer urettferdig samfunn. I stedet for å få unge inn i jobb, så prioriterer høyreregjeringen fortsatt skattekutt til de rikeste.

Høyreregjeringen har vist at de har gjort mer for rikfolk enn for vanlige folk.

Arbeidsfolk har fått økt skatt for å pendle til jobben, og familier betaler mer for å ha barn i barnehagen. Mens de med mye penger fra før av får skatterabatt for å spare penger i aksjer og store momsfritak for å kjøpe luksus-elbiler.

Nylig ble det slått fast igjen, denne gang av en rapport regjeringen selv har bestilt: formuesskatten er en god skatt og den gir flere arbeidsplasser. Til tross for dette tviholder regjeringen på en skattepolitikk som øker forskjellene og ikke bidrar til verdiskapingen.

Det er en skatteskandale at det norske spleiselaget svekkes. Høyreregjeringen gjør det stadig lettere å tjene penger på å ha penger – framfor å tjene penger på å gå på jobben.

Landet trenger en ny kurs.

De store oppgavene løser vi best sammen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags