Bruk av navnet «Åker E6» - tilsvar Tema Eiendom AS

OMSTRIDT: Åker E6 er navnet på ny handelspark i Furnes, og det er et omstridt valg.

OMSTRIDT: Åker E6 er navnet på ny handelspark i Furnes, og det er et omstridt valg. Foto:

Av

«Det er slik at historielagene og Åker Gård Eiendom AS har lite å stille opp mot aktører som Tema Eiendom, og vi ber derfor Ringsaker kommune om å ta affære i denne saken»

DEL

MeningerViser til svar fra Tema Eiendom AS 31.10.2018, også gjengitt i Ringsaker blad den 5. november.

Les også: Historielagene protesterer - utbygger vil ikke skifte navn på handelspark

Når Tema Eiendom viser til 17,9 million treff på «åker» via google, så blir dette feil. Det er forskjell på substantivet «åker» som det er gjort søk på, og egennavnet «Åker».

Det ene egennavnet «Åker» på forsiden av resultatsøksiden på Google, som ikke omhandler åker som et substantiv, tilhører faktisk Åker Gård. Poenget her er at «Åker E6» ikke er et substantiv, og da blir argumentasjonen fra Tema Eiendom naturligvis feil.

Historielagene har allerede svart på Tema Eiendoms argument om andre stedsnavn som inneholder «åker». Samtlige av de stedsnavn som det vises til i svaret fra Tema Eiendom, er faktisk tilknyttet Åker Gård.

Les også: Mange klager på bruk av Åker-navnet

Det er for så vidt greit at det innledningsvis har vært liten kjennskap til den lokale historien hos de to aktørene som begge kommer utenfra og inn i regionene. Men nå når Tema Eiendom er gjort oppmerksom på dette feilgrepet, takket være henvendelser fra våre lokale historielag, må vi forvente at det kommersielle navnet blir endret.

Vi vil også påpeke at Åker Gårds historie ikke er knyttet til Hamar kommune alene, dette er den gården hvor historien for alle Innlandets kommuner startet. Historien om Åker Gård er viktig for alle kommuner i Innlandet.

For Ringsaker handelspark finnes det flere gode alternativer til kommersielt navn, og som vil knytte handelsparken til dens geografiske beliggenhet. Vi fastholder anmodningen til Tema Eiendom om å endre det kommersielle navnet på Ringsaker handelspark, på grunnlag av de historiske fakta som nå er påpekt av flere.

Les også: Åker - handelspark eller historisk gård?

Det er slik at historielagene og Åker Gård Eiendom AS har lite å stille opp mot aktører som Tema Eiendom, og vi ber derfor Ringsaker kommune om å ta affære i denne saken.

At vi sammen verner om navnet på Innlandets kanskje viktigste eiendom, snarere enn å la det bli vannet ut. Egennavnet «Åker» tilhører Åker Gård, på Åker i Hamar kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags