Gode helsetjenester i Norge – gjelder ikke det Innlandet?

Innlandet fylkes står ikke på kartet

Innlandet fylkes står ikke på kartet Foto:

Av
DEL

LeserbrevStatsminister Erna Solberg (Høyre) har lagt ut et bilde på sin Facebook-konto med følgende tekst, sitat;
«For regjeringen og meg har det vært viktig å sørge for at folk har gode helsetjenester nær seg. Derfor satser vi nærmere 20 milliarder kroner – hvert år, de neste fem årene – på å fornye og forbedre sykehusene i Norge».

Videre står det på bildet at det skal bygges:

  • Nytt sykehus ved Hammerfest, Narvik, Helgeland, Stavanger, Møre & Romsdal og Drammen, samt nytt universitetssykehus i Oslo
  • Bodø sykehus skal moderniseres
  • Nytt psykiatribygg i Kristiansand
  • Utvidelse av sykehuset i Haugesund
  • Utvidelse og modernisering av sykehuset i Vestfold
  • Det skal bygges nytt protonsenter og barnesykehus og oppgradering av Haukeland sykehus (Bergen)
  • Nytt klinikkbygg og protonsenter Radiumhospitalet

Det er snart stortingsvalg, og med den «kyst-regjeringen» Norge har, så er man ikke direkte overrasket over at Innlandet fylke verken er nevnt eller tilgodesett. Det er åpenbart at Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti satser på et partnerskap etter Stortingslaget i 2021, og satser på hjemfylkene til de som enten er eller har vært inne i regjeringene til statsminister Erna Solberg. Denne urimelige behandlingen av befolkningen i Innlandet bør velgerne merke seg!

Slik det økonomiske bildet har utviklet her i landet, med sterkt fallende oljepriser og etterspørsel av denne, stadig større underskudd på handelsbalansen, og sterkt fallende kronekurs, er det vanskelig å se for seg noe nytt sykehus i Innlandet i overskuelig framtid.

Det som derimot er helt uakseptabelt å godta, er at sykehusene i Innlandet blir avskåret fra modernisering og utvikling i regjeringens planer for norsk sykehuspolitikk. Og hvor man i tillegg risikerer ytterligere forfall på drift- og vedlikeholdssiden ved våre sykehus i motsetning til i resten av landet. Slik blir det når ingen representanter i regjeringen kommer fra innlandet og som kan tale innlandets befolkning sin sak.

Derfor må kampen i Innlandet stå om å sikre så god kvalitet, modernisering og utvikling ved de eksisterende sykehusene i fylket som mulig, og i tillegg arbeide for en forsterket satsing på utbygging av lokalmedisinske sentre nær der folk bor. Det må bli en felles sak å kjempe for hos politikere i Innlandet fylkeskommuner og fylkets kommuner. Innlandet skal ha sin rettmessige andel satsing på sykehus og trygghet for gode helsetjenester.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags