Høstjakta i Ringsaker

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I juni vedtok Ringsaker formannskap økonomiske ramme for 2021, med forutsetninger om kutt og omstillinger for 100 millioner kroner for å balansere budsjettet. Ett av tiltakene er å redusere antall skoler i nordre del fra sju til tre, som vil gi en årlig innsparing på 11,3 millioner kroner. Dette har vært på agendaen to ganger tidligere, men nordre del er gitt nye sjanser, mens andre deler av kommunen har vært gjennom slike prosesser, uten at det har endt med «dommedag». I høst begynte 20 elever i 1. klasse, fordelt på fire skoler i nordre del. Siste året søkte foreldre til 56 elever overføring til Moelv/Brøttum; en antar at disse av forskjellige årsaker har sett hvor barna får best læretilbud, noe som er det viktigste ved drift av en skole. Utgiftene pr. elev til undervisning/SFO viser at Fossen, Messenlia og Fagernes ligger betydelig høyere enn de andre skolene i kommunen. Det har vært en rekke avisinnlegg og markeringer for å bevare dagens struktur, t.o.m. trusler om flytting fra Ringsaker. Alle midler tas i bruk. Andre har påpekt at samfunnet er under endring, noe som tilsier nye blikk på skolestrukturen.

Sp foreslår å legge ned turistkontoret og matkultursenteret, med en årlig innsparing på 3,5 millioner kroner. De resterende 7,8 millioner kroner bes rådmannen finne dekning, der kulturbudsjettet og Prøysenhuset ligger lagelig til for kutt, for å bevare skolene i nordre del. Uansett må det finnes ytterligere 100 millioner kroner for å saldere 2021-budsjettet.

For en O-løper er det viktig at kart og terreng stemmer, og at en tar ut riktig kompasskurs. Overført til Ringsaker må høsten preges av økonomisk realitetsorientering blant de folkevalgte, der skolestrukturen innleder «høstjakta», jakta på virkelig storvilt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags