Det grønne gullet – Verdier i skogen

Bygg mer i tre.

Bygg mer i tre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er stor verdier i skogen vår, i hele Innlandet. Verdier som må forvaltes på en riktig måte, slik at vi kan høste godt av verdenene i mange år framover. Det er avgjørende med god kunnskap om bl.a. skogforvaltning. Gjennom gode skoletilbud og muligheter for arbeid etter endt utdanning har vi en unik mulighet til å forvalte gullet vårt en riktig måte.
I vårt arbeid med bioøkonomi er skogens ressurser avgjørende for oss.

Bruken av tre som råvare og et godt materiale i byggeprosesser. Tre kan i enda større grad brukes når offentlige bygg skal settes opp. Vi har også flere gode eksempler på private prosjekter der tre og lokalt næringsliv benyttes. Det gir framtidstro og optimisme.

Flotte fjellområder, utmark, skog, kulturlandskap – preger Innlandet. Riktig bruk og utnytting av ressursene gir store muligheter for Innlandet. Det er mange destinasjoner som sett mulighetene, og som gir god næringsutvikling over hele fylket. Dette har bl.a. gitt arbeidsplasser til mange.
Utviklingen av helårsdestinasjoner er viktig for oss, det sikrer arbeidsplasser og økt bosetting. – Markedet utvikler seg og nye trender kommer til. Vi må være med på dette, sier allmenningsbestyrer i Ringsaker Almenning, Mathias Neraasen. Når markedet klarer å tilpasse seg disse har vi gjort noe riktig. Det må vi være med å støtte opp under dette, det er god politikk. Utviklingsmulighetene i Innlandet er store, disse må vi gripe, tilby det tilreisende opplevelser de ønsker og bruke våre fortrinn.

Økt andel tilreisende er godt nytt for det lokale næringslivet, som kan tilby økt andel tjenester, bruk av lokalt næringsliv og ikke minst utvikle nye tilbud! Nye næringer ønsker vi velkommen og vil støtte de der vi kan. Spennende er det når det satses litt utradisjonelt – dette gir inspirasjon!

Vi håper nye næring utvikles og at enda flere ser hvilke muligheter som ligger i Innlandet. Der vi tar i bruk og utvikler det grønne gullet vårt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags