Klima er blitt en form for ensrettet religion

Av
DEL

LeserbrevVi bør bruke vår energi på noe annet enn skremsler om menneskeskapte klimaendringer. Dette drar også med seg store belastninger for vår økonomi. Klimaet har til alle tider forandret seg, uavhengig av menneskelig påvirkning. Vi ser at bosetninger og rester etter tegn på menneskelig aktivitet kommer til syne når breene krymper, noe som helt klart betyr at disse ikke alltid har vært der.

Da Roald Amundsen seilte Nordvestpassasjen i 1903, måtte det nødvendigvis ha vært ganske isfritt. Han måtte stole på seilene sine for fremdrift. En isbryter ville ikke ha kommet så langt i dag. Tidenes høyeste lufttemperatur på kloden ble i 1911 målt til 56,7 grader på Furnace Creek Ranch i Death Valley i California.

I 2017 hadde vi den kaldeste sommeren på 20 år, men lokale kulderekorder forklares med at det da er varmt et annet sted. Røros hadde tre netter i august med kulderekord med minus 2,8 grader. Dette slo den gamle ‘rekorden’ fra 1914, som var to netter med kuldegrader.

Eksemplene er mange på at klimaet til alle tider har vært i endring. Forskjellen er at det nå er blitt et hysteri rundt dette som har tatt helt av, noe som også bidrar til at vi er i ferd med å ødelegge naturen vår. For å møte kravet om mer miljøvennlig strøm, bl.a. til en stadig økende elektrifisert bilpark, forsøples skog og fjell med vindmøller. Storfe defineres med et trylleslag som ‘klimaversting’. Når dyreholdet går ned og det ikke beites, gror vårt verdifulle kulturlandskap igjen. Klima er blitt en form for ensrettet religion, uten sidesyn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags