Kommentar til leder

Av
DEL

LeserbrevLederen i RB den 17. mars retter oppmerksomheten mot upassende kommentarer på sosiale mediaer. Jeg ønsker å nyansere dette noe og sågar mene at dette viser de flestes vilje og ønske om samhold i en vanskelig tid. Historien har vist at i tider der mennesket opplever kriser/krig så er det kun total lojalitet som aksepteres, de som velger å bryte denne blir fort hetset og forfulgt. For de aller fleste vil samhold føles beroligende og betryggende, de som ikke går i samme spor oppfattes som utbrytere som prøver å bryte ned dette samholdet, de motarbeider en felles dugnad.

Det er selvsagt ikke ønskelig at de som ikke er lojale blir hetset, jeg vil dog mene at de som velger å overse myndighetenes anbefalinger og pålegg er et større problem, de har en holdning som ikke aksepteres og heller ikke skal aksepteres. Mange utsatte grupper er spesielt utsatt, flere sitter med kjære som ikke vil overleve om de blir smittet. I en slik situasjon er det fullt forståelig at de som ikke er lojale blir fortalt at deres meninger og handlemåte ikke aksepteres.

Så til en korrigering, allerede på torsdag ble det av styresmaktene, i den samlede krisepakken, oppfordret til ikke å dra på fritidsreise. Dette ble av de aller fleste av oss oppfattet som at en helg på hytta ikke var akseptert, meldingen var klar og kunne ikke misforstås.
Til slutt vil jeg be alle lytte til og følge på de retningslinjer vi blir pålagt, har du meninger som går på tvers av dette så hold de for deg selv. Nå, mer enn noen gang, er det viktig at vi kjører i samme retning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags