Et unlucky sleivspark?

SELVMÅL: Journalist Jan Rune Bakkelund til venstre i første rekke på et lag som på slutten av 1980-tallet spilte fotball med glimt i øyet.

SELVMÅL: Journalist Jan Rune Bakkelund til venstre i første rekke på et lag som på slutten av 1980-tallet spilte fotball med glimt i øyet.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarEn ting er å være poengløs, en annen ting er å være humørløs. Sjøl er jeg nok i noens øyne begge deler, da jeg omtalte Næroset IL som ligger nest sist i 6. divisjon slik:

"Vannkvaliteten på Brufoss har i de seinere årene vært som fotballspillet, varierende og ikke tilfredsstillende".

Jeg har levd i den tro at krusedullfilosofien også gjenspeiles i spillet til Næroset, at pasningene ikke går i rette linjer fra spiller til spiller, og at laget lever godt med det.

Men fotball har mange flere aspekter i seg enn selve kampen om poengene. Om man ikke taper med stil, så gjør det med et smil.

Jeg har som årene har gått mer og mer innsett at jeg ikke vil bli husket for mine fotballprestasjoner, men jeg hadde i tre år gleden av å spille bedriftsfotball sammen med Vazelina Bilopphøggers.

– Høgger’n (og høgger har dere jo i Næroset også) åffer scoret du ikke, skrek Viggo Sandvik etter å ha sendt en lissepasning som endte opp i intet.

– Je sto og telte småpenger, svarte Høgger’n.

Ett år bestemte vi oss for, at når motstanderen scoret, så gikk vi alle bort til målscoreren og gratulerte med en god idrettsprestasjon.

Bent Tomtum, som var en av Norges beste hoppere og en god fotballspiller skulle en gang beskrive fotballspilleren Viggo:

– Han har bare en svakhet. Han har ikke skjønt at han har ti medspillere.

Legendariske Ivar Hoff hos Lillestrøm sa en gang jeg intervjuet ham:

– Det beste du kan gi en venn, er en god pasning.

Men det vet jeg av egenerfaring ikke er lett. Da jeg var guttespiller, spilte jeg for Varde. Jeg var toppscorer med ett mål etter 1 – 1 mot Snertingdal. Målet kom etter klyngespill foran mål ...

Mulig fortjener jeg gult kort fordi noen har oppfattet min kommentar som flåsete, og da må jeg be om unnskyldning. Men jeg vil minne om Piet Heins berømte ord:

«Den, som kun tar spøk for spøk og alvor kun alvorlig, han og hun har faktisk fattet begge deler dårlig».

Ikke noe er så ille, at det ikke er godt for noe heter det. Kanskje har jeg bidratt til økt vinnervilje og oppmerksomhet rundt fotballen i Næroset?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags