Visit Innlandet – hva er nå det?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarHer om dagen kom det en fargerik brosjyre i postkassa fra Visit Innlandet, med den slående undertittel «Skum fløten». Dette er en reiselivsguide til det som noen kommuner i Hedmark og Oppland omtaler som Innlandet.

Geografisk dekker det områdene Ringerike, Hadeland, Gjøvikregionen og Ringsaker. Så det er dette som er det nye Innlandet? Og jeg som trodde at Innlandet skulle være fylkene Hedmark og Oppland. I alle fall fra 2020.

Les også: De kuppet Innlandet-navnet - Breen forstår at det er provoserende 

Hva som har fått disse kommunene til å tilrane seg begrepet Innlandet kan en jo bare spekulere på. Det mest oppsiktsvekkende med navnevalget er at det skal implementeres i 2019, med andre ord samtidig med etableringen av det nye fylkesmannsembetet og ett år før Innlandet fylkeskommune skal se dagens lys.

I følge guiden strekker reiselivsregionen seg fra Tyrifjorden i vest til Mjøsa i øst. I innledningen til brosjyren står det under tittelen Historien om Innlandet: «Mellom storby og fjell og fjord og flater ligger et spesielt land.» Her er det fokus på innsjøer og vannveier (les: elver og bekker – fint skal det være….) Fjell og skog er helt utelatt i fortellingen om Innlandet.

Hva har skjedd med resten av Oppland og Hedmark? Hva med Hedemarken (Hamar, Stange og Løten), Østerdalen, Glomdalen, Gudbrandsdalen og Lillehammer? Er ikke dette også en del av Innlandet? Og Jevnaker, Lunner og Ringerike tilhører vel strengt tatt det nye Viken.  

Etter mitt syn var det uheldig og beklagelig at Ringsaker valgte å definere seg sørvestover i sin satsing på reiselivet, og ikke fant det formålstjenlig å videreføre samarbeidet i Hamarregionen Reiseliv (HRR).  I saksframlegget til vedtaket i Formannskapet den 17.10.18 om å samarbeide med Gjøvikregionen og Hadeland understreker Rådmannen at en ønsker et større regionalt samarbeid. Dette gjøres ved at man vender seg mot vest i stedet for øst. Denne regionen blir marginalt større enn tidligere HRR. Hadde Ringsaker hatt ambisjoner om et større regionalt samarbeid burde man tatt initativ til å samle hele Innlandet i et regionalt reiselivsselskap. Dette burde ha vært gjort i fellesskap med de andre kommunene tilsluttet HRR. Mitt håp er at den nye Innlandet fylkeskommune vil ta initiativ til å etablere et reelt Visit Innlandet, som omfatter hele det nye fylket. En fragmentert organisering av reiselivet i Innlandet vil ingen være tjent med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags