Nye Ringsaker Blad starter med døgnåpent

Døgnåpent: Øygunn Leirdal stortrives på jobb på Deli De Luca Esso i Brumund     dal om natta. – Nå på høsten er det mindre trafikk. Det er derfor ofte de samme kundene som kommer igjen, fordi de jobber nattevakt. Da blir man på en måte litt kjent med dem. Det er rett og slett en helt annen arbeidsplass på natta enn om dagen. sier hun. Hun er en av mange som       sørger for at Ringsaker leverer 24 timer i døgnet. Foto: Marie Helene S. paalsrud

Døgnåpent: Øygunn Leirdal stortrives på jobb på Deli De Luca Esso i Brumund dal om natta. – Nå på høsten er det mindre trafikk. Det er derfor ofte de samme kundene som kommer igjen, fordi de jobber nattevakt. Da blir man på en måte litt kjent med dem. Det er rett og slett en helt annen arbeidsplass på natta enn om dagen. sier hun. Hun er en av mange som sørger for at Ringsaker leverer 24 timer i døgnet. Foto: Marie Helene S. paalsrud

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Kommentar For oss i Ringsaker Blad er det en bra lørdag. Vi tilbyr leserne det de ønsker av oss: Lokale nyheter, og i dag gjør vi det med nytt utseende på papiravisen. Å fornye seg er alltid spennende. Vi har hatt det artig på jobb de siste dagene. Vi håper leserne setter pris på vårt nye utseende. Vi mener det er nytt og friskt. Vi ser fram til å publisere nyheter og reportasjer i denne avisdrakten framover. Vi er stolte over papiravisa vår. Dagens utgave viser at vi fortsatt ønsker å gjøre et godt arbeid med den.

I sammenheng med denne overgangen ønsket vi å gjøre noe ekstra. Vi tenkte at en god idé var å følge Ringsaker i 24 timer. Å fange opp familieliv, arbeidsliv og fritidsliv i Ringsaker. Vi fant typiske lokale situasjoner gjennom døgnets 24 timer. Det vi viser på våre sider er naturligvis bare en bitte liten del av helheten, og alt som foregår, men det viser i hvert fall noe av det som skjer i Ringsaker i løpet av et døgn. Mange vil nok kjenne seg igjen, og det er poenget med ei lokalavis.

Se på bildet til høyre. Det er tatt litt over klokka 01.00 natt til onsdag. Det viser servering på døgnåpne Deli de Luca i Brumunddal. Nattskiftet er det Øygunn Leirdal som tar seg av. Hun trives med jobben og hun trives med å jobbe om natten. Da serverer hun blant annet mat til andre som jobber natt i Ringsaker. Øygunn er som de andre vi møtte i løpet av dette døgnet. De er stolte av hva de gjør, og de gleder seg over å leve livet lokalt i sitt nærmiljø med sine muligheter. Det skjer noe her døgnet rundt. Ringsaker vokser og utvikler seg stadig. Å møte folk mellom klokka 06.00 tirsdag 24 oktober til 06.00 onsdag 25. oktober, ble en fin reise både i tid og i lokale miljøer.

Vi sier ikke at alt er rosenrødt i Ringsaker. Det er det ikke, og RB skal også fortelle om det når det er aktuelt og naturlig. Å være kritisk er en del av vår oppgave for å belyse det som skjer, og hjelpe folk når det er riktig. Den oppgaven vil vi fortsatt ta alvorlig.

24 timer gir et godt bilde på mye. Det viser helheten og variasjonene i livene våre. For oss som jobber i lokalavisa så minner 24 timer oss på at medievanene til folk er i stor endring. I dag får vi nyheter døgnet rundt. Det er en utvikling som vi i RB også tilpasser oss. Før leverte vi nyheter i papiravis tre dager i uka. Nå lever vi nyheter «døgnet rundt» sju dager i uka. Det har gitt oss noen muligheter.

Den nye hverdagen gjør Ringsaker Blad bedre. Våre tradisjoner med å levere lokale nyheter lever like mye videre på nett som på papir. Som nyhetsformidler fungerer naturligvis nettet bedre. Der kan nyheter publiseres hele tiden, akkurat når det skjer, i hvert fall like etterpå. Nyheter leses døgnet rundt, på nettaviser og via sosiale medier. Samtidig med at vi i dagens papiravis kan presentere lokalmiljøet gjennom et døgn, leverer vi også nyheter så raskt vi kan hele tiden på nett. Vi er både glade for, og stolte av at vi har nesten 2.000 heldigitale abonnenter. Det er med en god porsjon tilfredsstillelse vi ser at vi lykkes med vårt digitale arbeid. At vi dekker lesernes behov for å lese oss på nett. Vi kan slå fast at året 2017 har overgått forventningene og målene vi satte oss i Ringsaker Blad. Vi har et lite håp om å oppleve over 7.000 abonnenter ved utgangen av 2017. Så høyt har ikke tallet vært siden 2009.

I tillegg til at alle abonnenter får avis i dag, deler vi ut snaut 4.000 ekstra aviser til dem som ønsker å bli kjent med papiravisen. Det gjør vi ved hjelp av våre gode forhandlere av Ringsaker Blad. I dag er det fint å vise folk i Ringsaker at de har mye å være glade for, og mye å kunne vise til i sin egen kommune.

I denne utgaven forteller vi også om den enorme utviklingen Ringsaker opplever. Et møte med Jørn Strand, rådmann i Ringsaker de siste ti årene, er en del av dette bildet. I denne perioden har Ringsaker gledet seg over stor vekst. Det er summen av all innsats, talent og vilje som skaper slike resultater i Ringsaker. Strand har også det i seg at han er stor Ringsaker-patriot. Det er et stort pluss. Det er i hvert fall vi i Ringsaker Blad helt sikre på. Vi i RB er også patrioter. Akkurat som de fleste av kommunens 34.010 innbyggere Dere bidrar også til å lage ei god lokalavis. Takk for det.

Kos deg med avisa.

"»Den nye medie-hverdagen gjør Ringsaker Blad bedre»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags