Kunst og kultur

Av
DEL

LeserbrevFor Arbeiderpartiet er kunst og kultur helt grunnleggende for å skape gode liv og et godt samfunn. Kultur er identitet og røtter. Opplevelser gjør at vi kjenner vi lever. Kultur er kilden til å bli kjent med oss selv og hverandre. Kultur er limet mellom mennesker, og kultur beriker livene våre og gjør fylket mer attraktivt. Vi vil at alle skal ha tilgang til kultur.

Det er nå en svært krevende arbeidssituasjon for veldig mange. Turnéplaner og livsgrunnlaget til ulike kulturaktører forsvant over natta da koronaepidemien slo til. Det er usikkerhet i alle ledd.

Nye måter å formidle gode kultur opplevelser på har oppstått. Digitalisering og strømming av kultur har aldri vært viktigere enn nå. Flere fantastiske arrangementer i sosiale medier kan streames på direkten. «Brakkesyke 2020» og «DigitalScenen», er blant de som har lagt til rette for at både etablerte og uetablerte kulturutøvere fortsatt har en scene. Litteraturfestivalen på Lillehammer er et eksempel på en digital forvandling. Når vi har det vanskelig søker vi gjerne til dans, musikk og humor.

Det offentliges ansvar for å ivareta denne utsatte sektoren er helt essensiell. Krise eller ikke, aldri før har det vært viktigere å støtte opp om lokale, regionale og nasjonale kulturtiltak.

Fylkeskommunen bidrar med en flere tiltak for å sikre et levedyktig kulturliv i Innlandet, både i og etter koronakrisen;

Opprettholde støtte til festivaler
Opprettholde støtte til arrangementer
Opprettholde støtte til idretten
Fylkeskommunal krisepakke med ulike tiltak

Håper alle får fine kultur og kultur opplevelser framover også i den krevende tida vi er inne i nå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags