La oss ta vare på hverandre!

Av
DEL

LeserbrevStor forandring i livene våre
Levemåten vår har forandret seg drastisk de siste dagene. Vi, som vanligvis setter friheten vår så høyt, må sette oss selv og våre egne interesser til side, for å ivareta samfunnets og de mest risikoutsatte menneskenes behov. Vi må alle bidra i dugnaden får å stoppe spredningen av koronaviruset. Dette støtter Ringsaker AUF opp om!

Brakkesyken
Vi ønsker også å sette søkelys på de som lider av konsekvensene av de tiltakene som er iverksatt. Mange opplever nå ‘brakkesyke’, altså at tiden hvor de blir mye alene eller sammen med de samme menneskene blir vanskelig. Særlig kan en del unge mennesker oppleve dette som utfordrende. Ringsaker AUF vil derfor oppfordre det offentlige, næringslivet og organisasjonene til å gå sammen om å gjøre denne perioden hvor vi må være nærmest isolert i våre hjem, mindre psykisk krevende. Vi kan eksempelvis skape mange gode opplevelser som digitalt kan strømmes inn hjemmene våre og gjøre ventetiden litt mindre kjedelig.

Vold fra de nærmeste
Vi må også være svært oppmerksomme på de som er utsatt for vold fra de nærmeste. Flere mister nå noen ‘friminutter’, når de ikke har muligheten til å gå ut og møte andre. Når de som opplever vold i nære relasjoner har færre møter med det offentlige og generelt andre mennesker enn sine nærmeste, er det også mindre sjans for at volden blir oppdaget. Det er derfor viktig at myndighetene, i denne tiden jobber med å finne løsninger som gjør at vi kan oppdage at mennesker opplever vold i nære relasjoner. Dette er spesielt viktig i denne perioden når mange må være nærmest isolert, og det er uvisst hvor lenge perioden varer.

Selv om det viktigste nå er at vi begrenser spredningen av viruset, må vi ikke miste av synet konsekvensene av de tiltakene myndighetene iverksetter, og forsøke å begrense de negative følgene av dem!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags