Kampen om arbeid

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerMoelv Byggmodul varsler sist uke at de må kutte med inntil 40 arbeidsplasser. Det skjer i en tid da det meldes at det er stor aktivitet i byggebransjen. Samtidig er det en krevende bransje Byggmodul opererer i. Årsaken til situasjonen i Moelven er svak inntjening og manglende konkurransekraft. Det er noe av årsaken det pekes på for å forklare hvorfor en av de største bedriftene i Innlandet ikke klarer å opprettholde aktiviteten. For de involverte er dette naturligvis trist og vanskelig. Både for den enkelte ansatte og bedriften i sin helhet. Den kunnskapen og kompetansen bedriften mister, kan være vanskelig å få på plass igjen om det skulle være behov for det.

For arbeidstakere innenfor trenæringene er det samtidig konkurranse etter aktuell kompetanse. For et par mil lenger sør i kommunen er Ringsaker Vegg- og takelementer klare på at det er konkurranse om arbeidskraft innenfor trenæringene. Så mange som 40 prosent av trevarebedriftene forventer økt sysselsetting de nærmeste årene. For de ulike bedriftene er det naturligvis av stor betydning at de klarer å tiltrekke seg solide arbeidsfolk.

For Ringsaker og for Innlandet er det uansett viktig å holde oppe trykket når det gjelder å produsere og levere i tre. Kompetansen for denne delen av industrien skal og må ligge i vår del av landet. De som vet å gjøre de rette grepene, og være målbevisst i arbeidet, vil lykkes i denne konkurransen nå når det stadig er flere bygg som settes opp i tre. Mjøstårnet, regjeringskvartalet, Mjøsbrua og eventuelt Mjøssykehuset er bygg som enten er bestemt eller som har forutsetninger for å bygges i tre. Så til tross for de dårlige nyhetene fra Moelven, er det grunn til å være optimistisk for dem som jobber med tre i Ringsaker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags