Et tap for Tingnes, Nes og Ringsaker

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerBente Ekeberg Bodin. som har drevet Spiseriet på Tingnes, har låst dørene etter snaut 10 års solid drift. Nes og Helgøya tiltrekker seg stadig økt oppmerksomhet, men å drive et serveringssted på Tingnes er uansett krevende utenfor den store turisttrafikken flere måneder i året. Det er ikke bare på Nes de har merket det.

At det foreløpig ikke er nye drivere på Spiseriet på Tingnes, viser hvor krevende det er å drive et slikt serveringssted. Det skal til en god porsjon pågangsmot for å sette i gang med en slik oppgave. At det er mye jobb og en vanskelig jobb, viser også situasjonen med Silverrock som gikk konkurs. Der startet de raskt opp igjen med ny drift, men historien viser uansett at det å severe mat og drikke på bygda er en krevende bransje.

Ekeberg Bodin startet opp drift for snaut 10 år siden, og har skapt masse aktivitet og oppmerksomhet om Tingnes. Å drive et serveringssted på et slikt nivå er mer en livsstil enn en jobb. Kravet til inntjening og arbeidet med å tiltrekke seg kunder, blir en altoverskyggende oppgave.

Spiseriet er også samlokalisert med Tingnes Kulturhus. Det har vært en god kombinasjon. Mat og kultur på samme sted. Perfekt for ulike konserter, revyer, teater og møter. Å miste serveringen, som lett kan kobles til disse samlingene, er naturligvis negativt også for kulturhuset. Det er i alles interesse at det så snart som mulig dukker opp nye drivere for restauranten.

For Nes og Ringsaker er det et tap å miste serveringssteder som holder så høy kvalitet som Spiseriet har hatt. Det er å håpe at erstattere på samme nivå ser mulighet til å overta så raskt som mulig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags