Gir etter for press

Skjemmende: I sommer vil kommunen gjøre en ny vurdering av om eieren skal pålegges å rive det gamle jernstøperiet.

Skjemmende: I sommer vil kommunen gjøre en ny vurdering av om eieren skal pålegges å rive det gamle jernstøperiet.

DEL

MeningerEndelig varsler eierne av det gamle Jernstøperiet i Moelv at de vil rive bygningsmassen på tomta. Det er på høy tid. Det skjer etter flere år med press mot bygningsmassen som har vært både til sjenanse og fare for sine omgivelser nær et bysentrum. Tomta har vært en skamplett i mange år.

Kritikken mot forholdene på tomta og mot eierne har haglet. Det har den også mot kommunen som mange mener har vært passive i sine krav til grunneier. Modøler med kunnskap om historien til Jernstøperiet, og tomtas betydning og plass i historien, har vært uvanlig krasse i sin kritikk. Karakteristikkene og omtalen av eier Rune Harald Øyhovden har levnet han liten ære i forvaltningen av området. Til slutt virker det å ha blitt så kraftig at det gis etter for presset. At deler av bygningsmassen også falt ned tidligere i sommer, har aktualisert situasjonen.

For kommunen er det også godt nytt. De har slitt med å legge nødvendig press for å skape resultater i denne saken. Befaringer har vært gjennomført uten at de har funnet virkemidler for riving av bygningsmasse. Vi vil tro at utspillet til tidligere landbrukssjef i Ringsaker, Arnfinn Nordhagen, også har gjort inntrykk. Han slo fast i RB siste uka: «Byggverk med videre kan også kreves fjernet dersom det etter kommunens skjønn er kommet i slik tilstand at det medfører fare eller vesentlig ulempe for person, eiendom eller miljø, eller virker sterkt skjemmende, og det ikke er satt i stand innen en fastsatt frist.» Uansett så nærmer en føljetong i Moelv seg nå slutten. Jernstøperiet er for alvor på veg over i historien. Det er på tide. Så blir det spennende å se hvordan eier vil utvikle området som ligger svært gunstig til i Moelv sentrum. Mulighetene for å skape noe spennende her er helt klart til stede.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags