Unoter på sosiale medier

Ansikt til ansikt: Anita Ihle Steen vil ha ordførerens time en gang i måneden. Da blir det ikke Facebook, men ansikt til ansikt. Foto: Gaute Freng

Ansikt til ansikt: Anita Ihle Steen vil ha ordførerens time en gang i måneden. Da blir det ikke Facebook, men ansikt til ansikt. Foto: Gaute Freng

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerOrdfører Anita Ihle Steen er aktiv bruker av sosiale medier. Hun er ikke den eneste lokalpolitikeren som bruker spesielt Facebook for å få fram sine meninger og holdninger knyttet til aktuelle saker. Det er positivt. Politikk egner seg også bra på sosiale medier. Det gjør nemlig politikken langt mer tilgjengelig enn i de vanlige møterommene den utspilles i. Det er naturligvis svært positivt for den politiske debatten. Så langt alt bra.

Men det er et problem. For sosiale medier, og kanskje spesielt Facebook, er blitt en arena hvor innspill og utspill stadig vekk publiseres uten filter. Det vi før omtalte som normal folkeskikk virker som et fremmedord for den oppførselen som vises i kommentarfeltet. Ytringsfriheten skal vernes om, men dessverre er mange langt unna god takt og tone. Det er vel og bra med diskusjon, men når språkbruk og karakteristikker av andre kommer inn i feil spor, er det naturlig å gi beskjed om det. Alle har ansvar og mulighet til å styre utspill på sine egne profiler på sosiale medier. Ordføreren påpeker også dette, og melder at hver enkelt bør gi beskjed når innholdet blir usaklig. Det er ingen grunn til at å fortsette å la alle mulige innspill få stå uten t avsender får beskjed om det.

Det verste som skrives kommer gjerne seint på kveld eller på natt i helgene. Da senkes terskelen for å kommentere, kritisere og henge ut andre. Det er nok ikke uvanlig at det skjer i forbindelse med inntak av alkohol. Rådet til ordføreren om å holde seg unna sosiale medier i forbindelse med drikking, deles. Det er jo også rett og slett med på å verne folk fra å skrive ting som angres på seinere. Store dumheter er umulig å viske ut når det først har stått på nett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags