Demokrati, basseng på Brøttum, utvidelse av Prøysenhuset, og manglende midler til kultur og mye annet.

Av
DEL

LeserbrevMed stigende forundring har jeg fulgt litt med på artikler og leserinnlegg om lokaldemokrati, basseng på Brøttum, utvidelse av Prøysenhuset, og manglende midler til kor, korps og kultur.
Så vidt jeg kan forstå, er det vedtatt at det skal bygges nytt svømmebasseng på Brøttum, men at prisen ser ut til å bli en halv gang høyere enn forutsatt.
I en artikkel i RB ser jeg at administrasjonen har foreslått en utvidelse av Prøysenhuset, til 24 millioner; grovt regnet tilsvarende antatt prisøkning for basseng på Brøttum, og at utførende entreprenør er valgt, allerede før behandling i formannskapet.
Her skurrer et par ting: Jeg så et innlegg fra AP som skulle forklare at det er et velfungerende demokrati i kommunestyret, likevel er en så stor investering tilsynelatende opp og avgjort før den behandles av våre folkevalgte. Det andre er at det i det hele tatt går an å prioritere utvidelse av Prøysenhuset for å ta vare på filmkulisser, i stedet for å bruke penger det tydeligvis er for lite av, til en eventuell kostnadsøkning for bassenget på Brøttum, som allerede er vedtatt, og svært viktig for ei hel bygd.
Enda en sak som vekker undring, er at Senterpartiets leder går ut og sier at kor, korps og kultur må prioriteres før utvidelse av Prøysenhuset. I seg selv er dette bra, etter min mening, men hva med å ta tak i at administrasjonen og AP prioriterer å bruke 24 millioner på noe som ikke mange har bedt om, i stedet for å bruke pengene til oppfylle vedtaket om et svært nyttig og ettertraktet basseng på Brøttum?
Jeg mener å huske at det var en ytring i AP's leserinnlegg om at det går an å ha mer enn en tanke i hodet samtidig, og det er sikkert bra, men det er kanskje bra å ikke slippe til for mange, dersom det går ut over nødvendige tiltak som er bestemt, men ikke gjennomført?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags