Sikkerthetstiltak for eldre - hva er det?

Av
DEL

LeserbrevDe fleste fallulykker for eldre skjer på badet. Et håndtak på veggen i dusjen er en god sikkerhetsinvestering.
Som eldre aleneboende hjemme, ville jeg derfor sørge for denne tryggheten og oppsøkte en baderomsleverandør. Nei, et slikt håndtak var ikke lenger lagervare, ettersom det er kommunens hjelpemiddelsentral som står for denne hjelpetjenesten.
Greit, tenkte jeg. Jeg melder mitt behov der.
Etter mange telefoner, gir jeg opp. Så enkelt skal det ikke være, nei. Jeg startet ved Tømmerli helse- og omsorgssenter for å melde mitt behov Der fikk jeg oppgitt to telefonnummer, der ingen ble besvart. Ny runde dagen etter, og fikk til slutt framført mitt ærend. Men ingen bekreftelse.

I alt har jeg fått oppgitt flere ulike telefonnumre, trolig på en ambulerende tjeneste, ettersom jeg ikke fikk kontakt. Så forsøkte jeg kommunens hjelpemiddelsentral direkte. Nei, her var det begrenset åpningstid på formiddagen, og jeg ringte ti minutter for sent.
Stor var likevel overraskelsen da jeg fra Tømmerli ble oppringt om saken. Her fikk jeg beskjed om at montering av slike håndtak ikke er kommunens ansvar. For å få ordnet dette, måtte jeg reise til Hamar og oppsøke butikken «Enklere liv».
Men skal folk ta buss for å ordne dette selv, det er jo ikke alle eldre som er i stand til det, undret jeg. - De fleste har vel pårørende, fikk jeg til svar.
Dette står grelt i kontrast med hva vi hører fra kommunens ansvarlige om helsepolitikk. Her blir vi forespeilet tiltak som skal gjøre det enkelt for eldre å bo hjemme så lenge som mulig. Vi får høre om kommende velferdsteknologi som er så avansert at mange kanskje får problemer med å betjene den.

Men et så enkelt og forebyggende sikkerhetstiltak som et baderomshåndtak, må du reise til Hamar for å ordne selv. For du har jo pårørende.


Forså det, den som kan.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags