Trenger Brumunddal en friidrettsklubb?

Foto:

Av
DEL

LeserbrevMed den nasjonale friidrettsinteressen som har vokst fram de seinere årene, undrer jeg meg over at et sted som Brumunddal ikke har et stabilt og velfungerende friidrettsmiljø. Spesielt med tanke på at det åpenbart finnes mange foretaksomme og bevisste personer som drifter både fotball-, håndball- og skiklubb med mye mer. Både Hamar og Moelv har tydeligvis nå velfungerende friidrettsklubber med ivrige og treningsvillige barn. Har kanskje ikke bragdene til brødrene Ingebrigtsen, Karsten Warholm, Amanda luel m fl. hatt noen effekt «neri dal’n»?

I og med at Ringsaker har størst befolkningsvekst i regionen, skulle en også tro at mangfoldet ville ha en positiv effekt på dette. Ikke ALLE aktive barn vil sparke ball eller gå på ski (Ikke ett stygt ord om respektive klubber, de gjør en super innsats).

Hvorfor?

Som forelder, medarrangør og tidligere styremedlem i en idrettsklubb vet jeg selvsagt at utfordringene er sammensatte og mange. Én ting er den massive medieoppmerksomheten som de «store» idrettene gis og som har en selvforsterkende kraft. En annen sak er at de fleste helst vil være med på det som vennene driver med uansett talent eller lyst. I tillegg har jeg merket en klar trend på at «rullegardinet går ned» på foreldre med en gang man begynner å prate om engasjement utover det å selge vafler eller rake ei lengdegrop. Er det noe som krever litt tid utover den tiden treningen pågår, så har de fleste definitivt ikke tid til det. Flere og flere vil også gjerne betale for å slippe dugnad og dette kan fort gå utover de små idrettene. (Mange har det nok også travelt i hverdagen, men jeg tenker også på at tid er direkte relatert til prioritering!)

Hvordan?

Så tilbake til tanken om at Brumunddal ikke lenger har et tydelig friidrettsmiljø. Det finnes en lavmeldt, ærverdig friidrettsklubb med lange tradisjoner som i gamle dager var stor-grossist på mesterskapsgull og NM-titler. Veldre Friidrett har hatt et par generasjoner med mestere som nå etter hvert har blitt veteraner, og som følgelig etter hvert har sluttet å konkurrere. Dessverre har man ikke klart å overføre arven til nyere generasjoner, kanskje av årsaker som er nevnt ovenfor.

Etter å ha slitt i mange år med rekruttering, har en «ressursgruppe» nå valgt å gjøre et foreløpig siste forsøk i form av Ukeløpet på torsdager som tilrettelegges for nybegynnere. Undertegnede mener at tiden definitivt må være inne (for interesserte) til her å kjenne sin besøkelsestid! Vi som drifter klubben nå har ikke lenger barn i rette alder og vi har på sett og vis «hatt vår tid».

Faktum er at klubben har god økonomi, som holdes oppe av Snøkuten-arrangementet (les: ikke dugnad), og den har en moderne idrettsbane med utstyr. Utgifter for de aktive er medlemsavgift på Kr 500 + joggesko. Treningen er allsidig og skader forekommer meget sjelden. I tillegg vil ungene få med seg en basistrening som de vil ha glede av uansett hva de gjør seinere i livet.

Spørsmålene er: Bør en by som Brumunddal ha en friidrettsklubb? Bør vi ivareta dette tilbudet for kommende generasjoner med Brumunddøler? Etter min mening er svaret definitivt «JA». En by som Brumunddal må med all respekt å melde ha en friidrettsklubb! Det som kreves nå er at noen foresatte er villige til å ta sin del av ansvaret for å opprettholde tilbudet, det gjør seg nemlig ikke sjøl!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags