Friområder ved aldersboliger

Av
DEL

MeningerI Furnes er vi så heldige å ha gode aldersboliger med beleilige friområder like utenfor veggene. Det er viktig for helsa å komme seg ut og være i bevegelse. Her har beboerne i Furnes Bo og Aktivitetssenter og Furnes Omsorgsboliger 75 – 100 i tallet lett atkomst til friområder som blir flittig brukt. Men nå vil kommunen legge ut tomter for bygging av et førtitalls boliger i det nærmeste friområdet. Da mister vi muligheten til utendørs fysisk aktivitet for de fleste.

I beskrivelsen om atkomst til fri natur sier kommunen at den skal være godt ivaretatt i henhold til kravene i kommuneplanens arealdel. Dette er arealer som ligger bortenfor og ovenfor det nye boligfeltet. Slik kan det jo se ut for spreke mennesker i sin beste alder. For svært mange av beboerne som kan bevege seg ut, blir avstanden for stor til de henviste arealene. Mange er avhengige av gåstoler og mange må ta pauser når de går.

Vi som bor her, og folk som besøker oss, bemerker stadig hvor rolig og godt vi har det. Hvis utbyggingen blir gjennomført, mister vi i tillegg denne verdifulle fordelen. Anleggsvirksomheten med å opparbeide de nye tomtene vil nok ikke skje helt lydløst og etter hvert som tomtene bebygges så medfører jo det også mye støy. Det vil jo pågå i årevis og når alle førti skal bruke hver sin gressklipper blir det ikke fred å få.

Kommunen bør ta en tenkepause og utsette opparbeidelsen av tomtefeltet. Kanskje kan det gå an å bygge på de arealene som nå er anvist som friareal, da vil det kunne bli et godt naturområde mellom den nye bebyggelsen og aldersboligene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags