Hvor står folkehelsekoordinatoren?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerRingsaker har en nytilsatt folkehelsekoordinator. Det må være en av de best bevarte hemmeligheter innen administrasjonen.

Ikke mange vet hva denne stillingen innebærer. Den forrige helsekoordinator var ikke tilgjengelig for den eldre del av befolkningen. Hun var ærlig og innrømmet at eldre ikke kom under hennes arbeidsoppgaver, ettersom stillingen hadde prioritet barn og unge. Dette ble korrigert av ordfører. Helsekoordinator har ansvar for hele befolkningen, konstaterte hun.

At vi nå har fått en ny helsekoordinator, er det ikke mange som kjenner til. Og nå kan det være på tide at en stilling som i høy grad angår folket, blir presentert og kommer fram i lyset.

Ringsaker Pensjonistparti har pekt på det store helseproblem de mange høreapparatbrukere har. Når problemer oppstår, trengs et service-sted, bemannet med fagutdannet, profesjonelle folk, og en god informasjon om hvor service og hjelp blir gitt. Dette mener vi er en oppgave for folkehelsekoordinator å legge til rette for. Folkehelse er et vidt begrep. Å legge til rette for at folket skal bli friskere og få en bedre helse, ligger i dagen. Det gjelder all form for fysisk aktivitet, som stolpejakt, trimgrupper av ulike slag, svømmetilbud og ellers alle kreative tilbud som styrker helsen. Vi tviler heller ikke på at folk som sliter på det psykiske plan er i målgruppen. Men la oss få vite om det – gi en bred og god informasjon!

Informasjon ut til folket er ikke Ringsaker kommunes sterkeste sider. Å bli henvist til nettet, utelukker svært mange. Kanskje er det ikke dumt å investere i en bedre infotjeneste, til beste for det brede lag av folket.

Åpenhet er blitt et moteord. Kanskje kommunen med tiden kan smykke seg med dette? Ikke noe ville være bedre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags